• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Artvin’deki Maden Olayları

Artvin’deki Maden Olayları
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibariyle hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün saat 07.00 itibariyle hem oturma hem de açlık eylemine başladığını belirterek, polise atılan taşların bir sabotaj olduğunu söyledi.

Cerattepe bölgesine giden yolu kapatarak maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin geçişine izin vermeyen gruba polisin müdahalesine protesto için Artvin Valiliği önü, Belediye Binası ve Atmaca mevkisinde 3 ayrı yerde bir araya gelerek oturma ve açlık eylemi başlatıldı.

20 yıllık bir mücadelenin sonunda hukuk dışı şekilde Cerattepe'ye müdahale edilmek istendiğini ileri süren Milletvekili Bayraktutan, "Güvenlik güçleri bakımından da büyük bir takviye yapılmış Artvin Güneydoğu illeri ile kıyaslanıyor, bunlar yanlış bulgular. Artvin halkı devletine, polisine saygılı bir karaktere sahiptir. Bugüne kadar en huzurlu il olarak nitelendiren Artvin'i Doğu ile kıyaslayanları kınıyorum. Mutlaka eylemin içinde bulunan bazı kişiler olayı sabote etmek için aramıza sızmıştır. Artvin halkının güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesi, mukavemette bulunması söz konusu olamaz" dedi.

İnsanların yaşam alanlarını, hayatlarını, gelecekleri savunmakla karşı karşıya kaldıklarını savunan Bayraktutan, "Yaşanacak başka bir başka Artvin yok. Biz buranın gerçek sahipleriyiz, kamu görevlileri değil. Ben Artvin'in milletvekiliyim. Bana ne düşüyorsa buraya bedel ödemeye geldim. Gelsin, buyursunlar, ne yapacaklarsa ilk bana yapsınlar" diye konuştu.

Öte yandan, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmak istenen alanın yolunu kapatan araçların polis tarafından çekilmesinin ardından, iş makinesi önünde bekleyen ve aralarında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile dernek yöneticilerinin de bulunduğu gruba polis saat 09.00 sıralarında müdahale etti. Polisin yolu açma isteğine karşı çıkan gruptan Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan ile 3 kişi daha gözaltına alındı.

Artvin’deki Maden Olayları

Artvin’deki Maden Olayları

Artvin’deki Maden Olayları

Artvin’deki Maden Olayları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim