• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Artvin’de İsrail protestosu

Artvin’de İsrail protestosu
TÜGVA, İHH, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Artvinliler Vakfı ve Memur-Sen'in bir araya gelerek oluşturduğu Artvin Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Mescid-i...

TÜGVA, İHH, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Artvinliler Vakfı ve Memur-Sen'in bir araya gelerek oluşturduğu Artvin Sivil Toplum Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasaklamasını Artvin'deki Halitpaşa Meydanı'nda toplanarak protesto etti.

Artvin Sivil Toplum Platformu üyeleri, cuma namazının ardından Artvin Merkez'deki Halitpaşa Meydanı'nda buluştu. İsrail'in Mescid-i Aksa'da cuma namazı yasağını protesto amacıyla toplanan platform üyeleri, kendi kuruluşlarına ait dövizler ve üzerinde "Kudüs özgür olmadıkça bütün şehirler tutsaktır" ifadelerinin yer aldığı pankart açtı.

Platform adına konuşan TÜGVA Artvin Şube Başkanı Halil İbrahim Keskin, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük bir değer taşıdığını dile getirerek "Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar" dedi.

İşgal güçlerinin ortaya atılan bahanelerle Mescid-i Aksa'nın kapılarını kapattığını dile getiren Keskin "Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948 den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz de Ezan-ı Muhammediye'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun öncülüğünde Kudüs için dua edildi.

Artvin’de İsrail protestosu

Artvin’de İsrail protestosu

Artvin’de İsrail protestosu

Artvin’de İsrail protestosu

Artvin’de İsrail protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim