• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Artvin Eylemine Destek İddiasına Tepki

Artvin Eylemine Destek İddiasına Tepki
Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arabul, sosyal medyada "Artvin direnişine destek için atlarla yola çıktılar" iddiasının...

Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arabul, sosyal medyada "Artvin direnişine destek için atlarla yola çıktılar" iddiasının doğru olmadığını söyleyerek, "Kulüp olarak vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için at bineriz" ifadesini kullandı.

Arabul, sosyal medya üzerinden yapılan "Artvin Ceratepe direnişine destek için Ardahan'dan atlı birlikler de gitmiş" iddiasına sert tepki gösterdi.

"Kulübümüzü ve bizleri siyasi bir konuma alet etmesinler" diyen Arabul, "Öncelikle bunu herkes böyle bilsin. Kulübümüz Ardahan'ın kurtuluşu olan 2015 yılında 23 Şubat 2015 yılında çekilmiş olan atlı birliklerin fotoğrafı Artvin'e destek amaçlı kullanılmıştır. Bizler Ardahan kurtuluşunu coşkuyla kutladıktan sonra Yanık Cami Şehitliği'ne atlı birlikler öncülüğünde vatandaşlarımızla yürüyerek şehitlerimizi andık. Bu esnada atlı birliklerimiz ile çekilen fotoğrafları sosyal medyada bazı siyasi birimler tarafından Artvin'e destek amaçlı kullanılmıştır. Ardahan ilinde bizlerden başka herhangi bir atlı birlik yoktur ve bundan dolayı bize ait olan bu fotoğrafları siyasi bir malzeme yapılmasına tepkiliyiz. Bu durumdan Ardahan Rahvan At Binicilik Kulübü olarak ben ve arkadaşlarım rahatsız olmuşlardır. Sosyal medya üzerinde bir çok yerde ve bazı siyasiler tarafından kendi sayfalarında paylaşılmıştır. Kulübümüzü ve bizleri siyasi bir konuma alet etmeyiniz" ifadelerini kaydetti.

Amaçlarının rahvan at kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyleyen Arabul, "Biz at binersek eğer vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için at bineriz. Bu kültürü yaşatmamızın tek sebebi gelecek nesillerimize ecdadımızın bize yadigar bıraktığı bu kültürü öğretmek ve aktarmaktır. Geleceğimizin kahve kültüründen uzaklaşması ve ata kültürü ile yetişmeleri için mücadele veriyoruz" dedi.

Arabul, "Kaybolan rahvan at ırkının gündeme gelerek yaşatılması için mücadele ederken bizi siyasi konulara alet etmeyiniz. Biz vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için at bineriz" şeklinde konuştu.

Artvin Eylemine Destek İddiasına Tepki

Artvin Eylemine Destek İddiasına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim