• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Artık Rakamlarla Bulunacaklar

Artık Rakamlarla Bulunacaklar
Sevgi izi projesi Düzce'de engelli çocuklar için hayata geçti. Projeye göre, engelli çocukların bileklerine rakamlar kalıcı olarak işlenecek, çocukların...

Sevgi izi projesi Düzce'de engelli çocuklar için hayata geçti. Projeye göre, engelli çocukların bileklerine rakamlar kalıcı olarak işlenecek, çocukların kaybolmaları durumunda ise kimliklerinin güvenlik güçleri tarafından belirlenmesi sağlanacak.

Dünyanın birçok ülkesinde engelliler için uygulanan ve kaybolmaları durumunda polis ve jandarma gibi güvenlik güçlerinin kimlik bilgilerine ve ailelerine ulaşmada kolaylık sağlayacak olan Sevgi İzi projesi Düzce'de de hayata geçti. Engelli çocuklar, bileklerine kendilerine özel rakamları yazdırdılar.

Emniyet Müdürlüğü ile engelli çocuklara eğitim veren özel eğitim kurumu arasında yapılan çalışma hayata geçirildi. Yapılan proje ile daha önce polise bildirilen rakamlar engelli çocukların bileklerine kalıcı olarak işleniyor. Dövme olarak işlenen rakamlar aynı zamanda engelli çocuğun kimlik bilgisi olarak da polise bildiriliyor. Böylece kaybolma veya diğer riskli hallerde çocuğu bulan polislerin kimliğine veya yakınlarına kolayca ulaşması sağlanıyor.

Yapılan rakamlı dövme hakkında konuşan Yağmur Cahanger, numara koluna yazılırken korkmadığını ifade etti. Yağmur Cahanger, "Numarayı koluma kaybolduğumda beni bulmaları için yaptılar. Yaptırırken acımadı ama biraz gıdıklandım" dedi.

Kurumun Kurucu Müdürü Emrah Arar ise, velilerden yoğun talep aldıkları için böyle bir proje başlattıklarını belirtti. Emrah Arar; "Engelli velilerinden bu projenin yapılması için yoğun talep aldık. Ardından www.benibuldular.com sitesine başvuru yaparak çocuklarımıza vereceğimiz rakamları aldık ve bugünde uygulamaya geçirdik. Bu rakamlarla birlikte kaybolan engelli çocuk ve yakınlarımız güvenlik güçleri tarafından bulunduklarında kimlik bilgilerinden yakınlarına ulaşılması sağlanacak" dedi.

Artık Rakamlarla Bulunacaklar

Artık Rakamlarla Bulunacaklar

Artık Rakamlarla Bulunacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim