• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Artık asayiş ve karakol ekipleri de trafik cezası yazacak

Artık asayiş ve karakol ekipleri de trafik cezası yazacak
Adana'da trafiğin düzene sokulması amacıyla denetimlerin daha da sıklaştırılacağı belirtilirken, asayiş ve polis merkezi ekiplerinin de ceza yazacağı...

Adana'da trafiğin düzene sokulması amacıyla denetimlerin daha da sıklaştırılacağı belirtilirken, asayiş ve polis merkezi ekiplerinin de ceza yazacağı açıklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen "Genel Zabıtanın Kural İhlali ve Ceza Tutanağı Düzenleme Eğitimi" Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirildi. Ahi Evran Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısına ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki asayiş ve merkez amirliğine bağlı polis memurları katıldı. 5 gün devam eden programa katılarak eğitimlerini tamamlayan asayiş ve polis merkez amirliği personeline, görevli oldukları zamanlarda, Karayolları Trafik Kanunun 116. maddesine istinaden, trafik kurallarına uyman sürücülere araç durdurmadan plakasına tespit tutanağı düzenleyebilecekleri, düzenlenen ihbar tutanaklarının da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce trafik idari para cezasına dönüştürülerek, araçların tescil adresine gönderileceği anlatıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, eğitim toplantısı ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Vatandaşlarımızın daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyin yapılacağının değerli halkımız tarafından bilinmesi bizim için çok önemlidir. Vatandaşlarımızın kara yollarında güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilimizde meydana gelen trafik kazalarını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen yaralanma, sakat kalma, can kayıpları ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla ekiplerimiz trafik kazalarına neden olan ve sıklıkla ihlal edilen trafik kuralları üzerindeki denetimlerini kararlılıkla sürdürmektedir." dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, asayiş ve polis merkez amirliği ekiplerinde görevli personellere eğitimler düzenlendiğine de dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Trafikte denetimin temel amacı sürücülerde davranış değişikliği yaratmaktır. Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar, trafik kurallarına uyan kişilerin diğer yasalara da uyma oranının yüksek olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanmış bir toplumda, asayiş ve diğer suçlarda da azalma meydana geleceği değerlendirilmektedir. Karayolları Trafik Kanunun 6. maddesine ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 7. maddesine istinaden; ekip olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfındaki personele, karşılaştıkları trafik kural ihlallerine ilişkin olarak tespit tutanağı düzenleme yetkisi verilmiştir. Eğitimlerini tamamlayan asayiş ve polis merkez amirliği personelleri görevli oldukları zamanlarda, trafik kurallarına uyman sürücülere araç durdurmadan plakasına tespit tutanağı düzenleyecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim