• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz
Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO iş birliği ile ANATEK A.Ş. ve Arıkan Otomotiv arasındaki anlaşmayla gerçekleştirilen "SEAL&SAVE" isimli lastik onarım...

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO iş birliği ile ANATEK A.Ş. ve Arıkan Otomotiv arasındaki anlaşmayla gerçekleştirilen "SEAL&SAVE" isimli lastik onarım kiti projesiyle, sürücüler lastik değişimine gerek kalmadan en yakın araç bakım istasyonuna kadar yollarına devam edebilecekler.

Projeyle alakalı Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi'nde düzenlenen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Akyalçın ve Arıkan Otomotiv Genel Müdürü Ahmet Arıkan katıldı.

Törende, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirilerek uluslararası patent başvurusu gerçekleştirilen "SEAL&SAVE" projesi için gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Levent Akyalçın'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Anadolu Üniversitesi'nde üniversite-sanayi iş birliği ile yapılan bir çalışmaya patent alındığını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, çalışmaları dolayısıyla Yrd. Doç. Dr. Levent Akyalçın'a ve Arıkan Otomotiv Genel Müdürü Ahmet Arıkan'a teşekkürlerini iletti. Anadolu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ARİNKOM'un, öğretim üyesi ve firmayı buluşturmak adına önemli bir işlev gördüğünün altını çizen Prof. Dr. Gündoğan, "Bundan sonra da üniversite ile sektörü buluşturacak büyük çalışmalar gerçekleştirilerek patente dönüştürülüp, uluslararası alanda tanınır hale gelecek" diyerek, "SEAL&SAVE" projesinin ARİNKOM TTO aracılığı ile yürütülen faaliyetlerin ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nün yoğun katkıları ile gerçekleşen projenin, üniversitenin reel sektör ile beraber yapacağı projelerin ne denli başarılı olabileceğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Ahmet Arıkan ise, üniversite-sanayi işbirliğinin arttırılarak yaygınlaştırılmasının hem Anadolu Üniversitesi'ne, hem öğrencilere hem de Eskişehir sanayisine önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

"SEAL&SAVE" nedir?

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, Arıkan Otomotiv'in gelişen teknolojiye paralel olarak değişen müşteri ihtiyaçları dolayısıyla daha kolay ürünler ortaya koymak için Anadolu Üniversitesi'ne başvurmasıyla filizlenen bir proje olan "SEAL&SAVE", lastik patladığında, lastik değişimine gerek kalmadan lastiği tamir ederek, en yakın araç bakım istasyonuna ulaşılmasını sağlıyor.

Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Akyalçın ve Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı'nda doktora çalışmalarını yürütürken Arıkan Otomotiv'de çalışmaya başlayan Nilgün Şide'nin katkıları ile ürünün en önemli parçası olan lastik tamir sıvısının ortaya çıkarılması konusunda Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilen projede, uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucunda elde edilen ürünler, Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Laboratuvarı'nda ve Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü'nde araç üzerinde denenerek mükemmele ulaşma amacıyla iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Başarıya ulaşan çalışmaların ardından, lastik tamir kiti için gerekli olan diğer parçaların Arıkan Otomotiv tarafından tedarik edilmesiyle ürün geliştirme çalışmaları sonuçlandırılarak seri üretim hatları ve gerekli ekipmanlar kuruldu. "SEAL&SAVE" adıyla marka tescili alınan projenin patentinin alınmasıyla ürün, seri üretime hazır hâle getirildi.

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Artık aracınızın lastiği patlasa bile yola devam edebileceksiniz

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim