• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Artı 1 kromozomu ve 20 madalyası var

Artı 1 kromozomu ve 20 madalyası var
Okuma yazmayı, yüzmeyi, dans etmeyi öğrenen down sendromlu Selin Durgut, cimnastikte 20 madalya kazandıktan sonra şimdi de buz pateninde şampiyonluğu hedefliyor.

İzmirli down sendromlu Selin Durgut, sadece okuma yazmayı değil, yüzmeyi, dans etmeyi öğrendi, cimnastikte 20 madalya elde etti ve buz pateninde şampiyon olabilmek için çalışmalara başladı.

İzmir'deki bir spor salonunda 15 yaşındaki Selin, mavi ve pırıltılı kıyafetiyle mindere çıkıp cimnastik hareketleriyle izleyicilerin alkışlarını alıyor.

Özel sporcular kategorisinde Türkiye genelinde düzenlenen yarışmalarda bugüne kadar çeşitli dereceler elde eden, şampiyonluklar kazanan Selin, madalyalarını da gururla gösteriyor.

Bale yapmayı, tenis oynamayı ve yüzmeyi de öğrenen Selin, bugünlerde Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu'nda Türkiye'den özel sporcuların katılacağı yarışmaya hazırlanıyor. 

En büyük desteği ailesi

Selin'in annesi Fatma Durgut, yaptığı açıklamada, özel sporcuların katıldığı Türkiye cimnastik şampiyonalarında 2015 ve 2016 yıllarında birincilik elde eden Selin'in madalya sayısının 20'ye ulaştığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Çok büyük bir gurur. Down sendromlu olmayan bir çocuğa öğretmek için 1 kez uğraşıyorsanız biz 100 kez çabalıyoruz. 'Anne' diyebilmesini bile 2-3 yıl bekledik. Sporu da zor öğrendi ama azimliydi, pes etmedi. Bu zorluğun sonucunda güzel şeyler olunca mutlu oluyoruz. Selin gibi çocuğum olduğu için çok mutluyum, o bize küçük şeylerden bile mutlu olmayı öğretti."

"Bundan sonraki hedefiniz nedir" sorusunu da Fatma Durgut, "Özel çocukların annelerinin tek hedefi çocuklarının mutlu olmasıdır, daha fazla şampiyonluk kazanalım diye düşünmüyoruz." sözleriyle yanıtladı.

Baba Erdoğan Durgut ise down sendromlu çocuğu olan ailelere umut vermek, başarılarıyla örnek olmak istediklerini aktardı.

Antrenörü Hünerli: Yurt dışına adım atabilir

Buz pistinin antrenörlerinden Neşe Olcay Hünerli ise Selin'in patene başladığında yorulduğunu ancak zorluklardan etkilenmediğini, yeni patenleriyle çok daha başarılı olduğunu dile getirdi. Hünerli, şunları söyledi:

"Selin iyi bir sporcu olma yolunda ilerlediği için diğer öğrencilere de yardımcı oluyor. Buz Pateni Federasyonu bu sene faaliyet takvimine özel sporcular için bir yarışma koydu. En büyük favorimiz Selin. Sonrasında yurt dışına da adım atabilir. Biz bunun sempatikliğini çok seviyoruz. Vücut dilini, yüz mimiklerini çok iyi kullanıyor. Buzda kayması çok önemli ama bu güzel hareketleri müzik eşliğinde sergilemesi çok anlamlı."

Polis olmak istiyor

Buz pateni ve cimnastik yaparken giydiği renkli kıyafetlerden çok hoşlandığını söyleyen Selin ise herkesi spor yapmaya ve yarışmaları izlemeye davet etti.

Türkiye şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Selin, "başka nelerden mutlu olacağına" yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

"Elbiselerimdeki boncukları, renkleri çok seviyorum. Diğerlerinin yaptığı her şeyi yapabilmeyi de seviyorum. Şampiyon olmak da güzel. Bütün bunları yapmak bazen zor oluyor. Ben büyüyünce polis olmak istiyorum. Çünkü polis kıyafeti giyip trafikte arabaları durdurmayı hayal ediyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim