• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Arsuzluların Yüzünü Güldüren Film

Arsuzluların Yüzünü Güldüren Film
Arsuz Belediyesi, sosyal medyada yayınlanan kısa Arapça skeçleriyle herkesin beğenisini kazanan "Mınnına Vine" ekibinin ilk komedi çalışması "Yaşihhare...

Arsuz Belediyesi, sosyal medyada yayınlanan kısa Arapça skeçleriyle herkesin beğenisini kazanan "Mınnına Vine" ekibinin ilk komedi çalışması "Yaşihhare Misrür Hassün" filmini Arsuzlularla buluşturdu.

Filmin başrol oyuncuları olan Tolga Antakya'nın Mısrür, Meriç Gültekin'in ise Hessün karakterini canlandırdığı, Arapça'nın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken ve Hatay kültürünü anlatan film, Arsuz'da iki ayrı mahallede, dört ayrı seansta eş zamanlı olarak gösterime girdi. Her yaş grubunun birlikte sinema izleme keyfini yaşadığı film Arapça esprilerle ve skeçlerle izleyicilere kahkaha dolu dakikalar yaşattı.

Dil bilmenin önemine, kuşaklar arasındaki iletişim kopukluğundan örnekler vererek dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Hepimizin yakinen takip ettiği ve zevkle izlediği Mınnına Vine ekibinin sosyal medyadaki Arapça skeçlerini beğenerek izliyorum. Onların bir Arapça film çalışmaları olduğunu duyduk. Bu vesileyle hem onları tebrik etmek, hem güzel çalışmalarından sizleri de haberdar etmek, hem de filmi beraber izlemek üzere bir aradayız. Sadece Arapça değil, dil bilmek büyük bir kazanımdır. Kuşaklar arasındaki irtibatı sağlamak adına veya bir önceki neslin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak adına özellikle coğrafyamızda Arapça bilmek lazım. Bölgede insanların yüzde 70-80'i iyi Arapça konuşuyor. Ama bu konuda gençlerimiz çok zayıf. Ben burada ebeveynleri suçluyorum. Coğrafyamızda bu konuyla ilgili çok fazla iletişim kopukluklarına çok şahit oluyorum. Torunlar neneleriyle konuştuklarında birbirlerini anlayamıyorlar. Bölgemizin yöremizin kültürünü, örf ve adetlerini korumak ve bir sonraki kuşağa taşımak adına çocuklarınıza Arapça öğretin. Ne kadar çok dil, o kadar çok zenginliktir. Bu da çocuğunuzun zekasına ve başarısına, kültürümüze ve geleceğimize de olumlu katkılar sunacaktır" dedi.

Arsuzluların Yüzünü Güldüren Film

Arsuzluların Yüzünü Güldüren Film

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim