• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Arslan: “Kars Yatırımlardan Payını Alacak”

Arslan: “Kars Yatırımlardan Payını Alacak”
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars ve bütün ilçelerinin hükümet programına alınan yatırımlardan payını alacağını söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars ve bütün ilçelerinin hükümet programına alınan yatırımlardan payını alacağını söyledi.

İHA'ya özel değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, "Özelikle Doğu ve Güneydoğuda yatırmalar artarak hızlanacak. Kars ve ilçelerde bu yatırımlardan ciddi bir şekilde payını alacak." Dedi.

Arslan, AK Parti hükümetleri döneminde Kars için yapılan yatırımları şöyle anlattı;

KARS LOJİSTİK MERKEZİ

Kars için sağlık, eğitim, ulaşım, kültürel yatırmaların yanı sıra hayati derece öneme sahip lojistik merkez projesi 1 kasım seçimlerinin hemen ardından oluşan yeni hükümet ile özelikle ulaştırma bakanlığı kadrosunda bu projenin çalışmaları hızlandırılarak son aşamalara kadar getirildi.

Lojistik merkez ile paralel devam eden BTK Bakü, Tiflis, Kars demir yolu bu yıl sonuna kadar tren yürütülecek seviyeye ulaşması hedefleniyor bunlar kulağa basit gelebilir ama inan Kars için bir dönüm noktasıdır ticaret ve ulaşımın kalbi haline gelecek olan Kars ilerisi için adeta doğunun ticaret üssü olacaktır." dedi.

KAĞIZMAN ÇOK ŞANSLI

"İlçe ve nüfus bazında kıyaslanırsa Kağızman aldığı yatırımlarla çok şanslı" diyen Arslan, "100 yataklı devlet hastanesi bitme aşamasına geldi, hayal olan kesi köprü yolu asfaltlama çalışmasının ardından tamamen bitmiş olacak şuanda 6 son teknoloji ve donanıma sahip yeni okul bitti kısa zamanda eğitme hazır olacak bunun yanında 3 yatılı öğrenci yurdu bu yıl tam olarak faaliyete girecek. Kağızman halkı bu yatırımları görüyor kısa zamanda Kağızman daha yaşanılabilir bir konuma gelecektir" dedi.

SARIKAMIŞ TÜRİZİM ŞEHRİ OLMA YOLUNDA

Ahmet Arslan açıklamasını şöyle sürdürdü; "Sarıkamış son 6 yıldır ciddi bir şekilde hükümetimiz tarafından desteklendi kayak pisti yapılan yeni oteller ve ulaşım imkanlı ile Sarıkamış gözde bir kayak merkezi haline geldi son yanşan terör saldırısının ardından yaklaşık 5 milyonluk maddi hasar meydana geldi biz ne yaptık bu kirli oyunu hemen bozarak gerekli güvenlik önlemlerinin ardından hemen 5 milyonluk bütçe Sarıkamış'a getirterek bu sorunu ortadan kaldırdık

Kars'ın diğer bütün ilçelerinde yeni konaklama alanları kesimhaneler ve sağlık imkânları ile daha yaşanılabilir modern şehirler haline getirdik bitti mi? tabi ki hayır Kars her zaman yatırımlardan aslan payını lamaya devam edecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim