• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Arsin Belediye Başkanı Şen Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Arsin Belediye Başkanı Şen Üniversite Öğrencileriyle Buluştu
KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü "Mesleki Rehberlik Uygulamaları" dersi kapsamında düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliklerinin konuğu...

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü "Mesleki Rehberlik Uygulamaları" dersi kapsamında düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliklerinin konuğu Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen oldu.

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Şen, kariyer gelişimi süreci hakkında bilgi verirken, zaman saman duygusal anlar da yaşadı. Şen "İlkokul yıllarımdan üniversite tercihi yapma sürecine kadar hep siyasal bilgiler fakültesinde okuma isteği ve arzum vardı. Fakat babamın etkisi ile yaşadığım şehirde kalarak tıp fakültesini tercih ettim. Tıp fakültesinde okurken tiyatroda sanatsal faaliyetlerde bulundum. bir cafe açarak iş hayatıyla da tanıştım. Daha sonar 14 yıl mesleğimi severem yaptım. Mesleğimi sevmem sonucu insanlarla olumlu, sıcak ilişkiler kurdum. Bu hem mesleğimde hem de sosyal yaşamda başarılı olmamı sağladı ve 2004 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimi sürecinde bir taraftan hep ilgi alanımda olan siyasete girdim ve 14 yıl çok severek yaptığım mesleğimden istifa etmek zorunda kaldım. İstifa dilekçemi ağlayarak yazdığımı hatırlıyorum. Hekimlik mesleğimde hasta bireylere ve hasta yakınlarına yardımcı olurken 3 dönemdir yaptığım belediye başkanlığım sürecinde de toplumun tüm fertlerine yardım etmekten keyif aldım ve almaktayım" dedi.

"NE İŞ YAPARSANIZ YAPIN OLUMLU İLETİŞİM KURUN"

Şen, gençlere nasihatlerde de bulunarak "Makamlar kişileri değil, kişilikler makamları yükseltmeli ve güç vermelidir, yüceltmelidir. Bunun için işinizi severek yapın ve işinizde hep gelişime açık olun. İleride sahip olacağınız makamlar, koltuklar sizin bilginizden, kişiliğinizden ve karakterinizden güç alsın" tavsiyesinde bulundu.

Dr. Şen, siyaset hedefleyen gençlere "siyasete girilir ama çıkılmaz, girişi olan ama çıkışı olmayan bir kulvardır" diyerek siyasetin gizemli boyutu hakkında bilgi verdi. Siyaset yaparken her türlü eleştiriye açık olunması gerektiğini belirterek bir anısını paylaşan Şen, ilçede elektrik tellerinin yer altına alınması çalışmaları yapılırken bazı vatandaşların "Bu telleri söküyorsunuz ama kuşlar nereye konacak" eleştirilerine muhatap olduğunu da hatırlatarak "Siyaset yapıyorsanız eleştiriden kaçamazsınız ve yapılan eleştirilerden yararlanmak gerekir" diye konuştu.

Şen, son sözlerini öğretmenlerin ve özellikle okul psikolojik danışmanlarının yaşama ilişkin umutlu olmalarını, çocuk ve gençlere umut aşılamalarının bireysel ve toplumsal yaşam için çok önemli olduğunu belirtti.

Programın sonunda PDR öğrenci kulübü Şen'e plaket ve kulübün formasını hediye etti.

Arsin Belediye Başkanı Şen Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Arsin Belediye Başkanı Şen Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim