• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem
İzmir'in Balçova ilçesinden 1970 yılında arsa satın alan ancak imar problemleri bir türlü çözülmeyen mağdurlar, yılın son gününde İzmir Büyükşehir...

İzmir'in Balçova ilçesinden 1970 yılında arsa satın alan ancak imar problemleri bir türlü çözülmeyen mağdurlar, yılın son gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde ilginç bir eyleme imza attı. Başlangıçta 5 bin kişi olan, varisleriyle 20 bin kişiye ulaşan arsa mağdurları, Noel Baba kılığına giren 25 kişiyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Balçova arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan, burada yaptığı konuşmada, "Baş Noel Baba Aziz Patos Adasus Parseloğlu, İzmir'de bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Noel Baba Konsey Toplantısı münasebetiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na şu mektup metnini göndermiştir." dedi. Av. Turan'ın okuduğu mektupta, özetle şu ifadelere yer veriliyor: "Aziz dostum Aziz Kocaoğlu; dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir belediye, halkını 45 sene süreyle imar mağduru etmemiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir belediye, 4 bin aileden toplanan bedellerle baraj, teleferik ve otel yaptırıp bunları belediyeye mal ettikten sonra bu insanlara verdiği imar hakkı sözünü hiçe sayarak, "Size bir şey veremiyorum. Adım Hıdır, elimden gelen budur." basitliği içinde saygısızlıkta bulunmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde bir belediye, bu manada 4 bin aileyi imar hakkı bakımından rezil ederken aynı zamanda tam tersi bir yaklaşımla aynı kentte üç beş holdingin arsasına haksız rant vererek, bunları azizler azizi yapmamıştır. Bence artık senin etik açıdan istifa etmen gerekmektedir."

Eyleme katılan arsa mağdurları, taşıdıkları dövizlerle sıkıntılarını dile getirdi. Av. Turan, mektubu okuduktan sonra Başkan Kocaoğlu'na bir tablo hediye etmek istedi. Başkanlık girişine giden Turan ve arsa mağdurlarına, belediye görevlileri izn vermedi. Bunun üzerine Turan, tabloyu postayla Aziz Kocaoğlu'na göndereceklerini söyledi.

Bu arada Av. Turan konuştuğu sırada belediye binasına giren bir kişi, "Urla villalarından da bahsetsene." dedi. Bunun üzerine arsa mağdurları, bu kişiye tepki gösterdi. Kalabalık grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem

Arsa mağdurlarından Noel Baba'lı eylem

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim