• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Arjantin'de Özgecan Aslan cinayeti işlendi

Arjantin'de Özgecan Aslan cinayeti işlendi
Türkiye'de yaşanan Özgecan Arslan cinayetinin bir benzeri, Arjantin'de meydana geldi. 3 gündür kayıp olan 14 yaşındaki genç kızın cesedi erkek arkadaşının evinin bahçesinde bulundu.

Türkiye'de yaşanan Özgecan Arslan cinayetinin bir benzeri, Arjantin'de meydana geldi. 3 gündür kayıp olan 14 yaşındaki genç kızın cesedi erkek arkadaşının evinin bahçesinde bulundu. Chiara Paez, Arjantin'in kuzeydoğusundaki küçük bir kentte yaşıyordu.

Okulun hockey takımında oynayan Chiara oldukça popülerdi. Mayıs ayında kaybolan Chiara için sosyal medyadan ilanlar paylaşıldı. Erkek arkadaşı Manuel Mansilla'nın da içinde bulunduğu pek çok kişi Chiara'yı aramaya koyuldu. Aramalar sürerken 3 gün sonra, genç kızın cesedi, erkek arkadaşının evinin bahçesinde, verandanın altında bulundu. Otopsi sonucu, genç kızın 8 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Canlı canlı yakılan kızın erkek arkadaşı cinayeti itiraf etti.

Genç kızın cesedinde, düşük ilacı kullandığına dair izler bulundu. Marsilla'nın genç kızı kürtaja zorladığı belirlendi. Chiara’nın hamile olduğunu öğrendikten sonra çocuğunu doğurmayı düşündüğünü annesi ve teyzesine söylediği belirtilmişti. Ancak savcılar Manuel’in de Chiara’nın hamile olduğunu öğrendiği ve cinayet sebebinin de bu olduğunu düşünülüyor. Bütün bulgular, Chiara'nın hamilelik sonucu yaşanan kavga sonrasında öldürüldüğünü gösteriyor.

Ancak Manuel'in bunu tek başına yapmadığı düşünülüyor. Manuel'in 34 yaşındaki annesi ve onun 43 yaşındaki partneri de Chiara soruşturması kapsamında tutuklandı. Chiara'nın babası, "Kızım 1.70 boyunda ve 70 kiloydu. Manuel bunu tek başına yapmış olamaz," dedi. Genç kızın öldürülmesi ailesini ve arkadaşlarını yasa boğarken, tüm ülkede infial yarattı.

EYLEMLER DÜZENLENİYOR

Ülkede her yaştan insan Chiara cinayeti sebebiyle ayaklandı. Kadına yönelik şiddete dur demek için eylemler düzenlendi. Sadece geçen sene 277 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü Arjantin’de cinayete yönelik tepki eylem boyutuyla sınırlı kalmadı.

Öğretmenler kadına yönelik şiddeti okullarda forum tartışmalarına taşıdı. Geçtiğimiz çarşamba gecesi düzenlenen yürüyüşte, 200 binden fazla kişi bir aradaydı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim