• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Arjantin mi Belçika mı?

Arjantin mi Belçika mı?
Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Arjantin ile Belçika bu akşam mücadele edecek.En son 28 yıl önce karşılaşan ve Maradona gibi bir yıldızı olan Arjantin'e karşı direnemeyen Belçika,Messi karşısında ne yapacak?

Arjantin ile Belçika, Türkiye saati ile 19.00'da, başkent Brasilia'daki Ulusal Stat’ta karşı karşıya gelecek. Maçı İtalyan Niccola Rizzoli yönetecek.

Arjantin ile Belçika, dünya kupalarında son kez karşılaştığında takvimler 1986 yılını gösteriyordu. Meksika'nın ev sahipliğindeki kupada yarı finalde karşı karşıya gelen 2 ülkenin mücadelesinden galip ayrılan ülke Arjantin olmuştu. Belçikalı oyuncular, o maçta bir büyücü ile karşılaşmış ve onun üstün yetenekleri karşısında çaresiz kalmıştı. O oyuncunun adı Diego Maradona'ydı. Arjantin, kupaya giden yolda Belçika'yı 2-0 yenerken, Maradona da kupanın en güzel gollerinden birini atıyordu.

O maçın üzerinden geçen 28 yılın ardından, Belçikalı oyuncular bu kez bir başka Arjantinli büyücü ile karşılaşacak. ‘Yeri asla dolmaz’ denilen Maradona'yı aratmayacak bu oyuncunun adı Lionel Messi. Messi, kupanın başından beri Arjantin'i adeta tek başına sırtlıyor. Ne Aguero ne Higuain ne Di Maria ne de Lavezzi, henüz yıldız oyuncuya destek veremedi. Son İsviçre maçında Di Maria'nın ülkesini çeyrek finale taşıyan golünün asisti de yine Messi'den geldi.

Arjantin'in, 1990 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez çeyrek finalin ötesini görebilmesi için birilerinin şu ana kadar 4 golü bulunan Messi'ye destek vermesi gerekiyor. Zira Belçika, Tangocuların Brezilya'da karşılaştığı tüm ülkelerden daha güçlü görünüyor. Grup maçlarında bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen Belçika, 2. turda Amerika Birleşik Devletleri'ni nefesleri kesen bir maç sonunda elerken, rakip kalede birçok pozisyon bulmuştu.

Belçika, Arjantin - İsviçre maçından da önemli dersler çıkardı. Teknik direktörü Marc Wilmots, İsviçre'nin Messi'yi takım halinde savunduğunu hatırlatarak kendilerinin de benzer bir taktikle sahaya çıkacaklarını dile getirdi. Savunma oyuncusu Vincent Kompany ise Arjantin'in kaçınılmaz olarak üstlerine geleceğini, bunun da kazanma şanslarını artıracağını düşünüyor.

Bakalım, Brezilya'da yarı final bileti alan ülke hangisi olacak?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim