• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Arınç'tan TRT'ye müdahale

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımını uzun süre ekranlarına taşıyan TRT'nin yanlış yaptığını ve buna müdahale ettiğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakanlığa bağlı kurumların 2014 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına konuştu.
 
Muhalefetin, Gezi Parkı eylemlerini yayınladıkları gerekçesiyle bazı televizyonlara cezalar kesildiği yönündeki iddialarını yanıt veren Arınç, TRT'nin yayıncılığı üzerine yapılan eleştiriler hakkında da konuştu.
 
Kamu yayıncılığının tarafsız ve objektif olması gerektiğini söyleyen Arınç, "Gerçekten geçtiğimiz günlerde yapılan aday tanıtım toplantılarında alabildiğine, belki sonuna kadar verildiğini gördüm. Bu yanlıştır" dedi.
 
" Bizim yaptığımız uygulama şu anda grup toplantılarını TBMM TV'nin açık olduğu saatler dışında ise kendi yayın akışımıza uygun olduğu kadar verebildiğimiz kadar veriyoruz" diyen Arınç, şunları söyledi:
 
"Bu AK Parti Grubu için de geçerli, CHP, MHP, BDP grupları için de geçerli. İmkanlar ölçüsünde belki de tamamını vermeye çalışıyoruz, tamamını verememiş olabiliriz.
 
Ama bizim sorumluğumuz grup toplantılarıyla sınırlı olmalı. Adayların takdimi, adayların methedilmesi, televizyon ekranlarında bir takım görüntüler yayınlanması.... Buna müdahale ettim. Müdahale ettikten sonra büyükşehir belediye başkanları adaylarını vermemesini takiben altyazı olarak geçmeye başladı. Bütün bu uygulama yanlış da olsa biz bunu hissediyor ve ona göre tedbirlerimizi alıyoruz."
 
GEZİ PARKI CEZALARI 
 
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: 
Tarafsız yayın denetimi ve şeffaf ihale süreci beklediğimiz RTÜK, hükümet-cemaat çatışmasında ve Bakanlar Kurulu içindeki gerilimin şubesi oldu. RTÜK iktidarın elinde hükümetin medya alanındaki sopasına dönüştü. Gezi eylemleri sürecinde bazı kanallara kesilen cezalar, kuruluşların yayın hayatı boyunca kesilen cezalardan kat kat fazla. RTÜK, iktidar adına kanallara ceza yağdırdı.
 
TRT'de mesai saatleri dışında gezi eylemlerine destek veren 15 çalışana soruşturma açıldı, 2 kişinin işine son verildi. RTÜK ilkeli denetimi bırakmış, yerel yayıncılara sudan sebeplerle ceza kesmeyi görev bilmiştir.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: 
Gezi Parkı eylemlerini yayınladıkları gerekçesiyle yayıncı kuruluşlara herhangi bir müeyyide uygulanmadı. Gezi Parkı eylemlerini yayınlayan birkaç kanalın diğer kanallardan farklı olarak yayın sırasında kişilere yönelik galiz ifadelere yer verdikleri, doğruluğu teyit edilmemiş gerçek dışı bilgileri aktardıkları ve şiddeti özendirici şekilde yayın yaptıkları görülmüştür.
 
RTÜK'teki bir uzman, hem yazılı olarak ikaz edildi hem de kınama cezası verildi. Bir kadın personelin görevden alınması kulis haberleri içinde geçen haberlerdir.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim