• BIST 9113.63
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Arınç: Bomba ellerinde patladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, BDP'nin eğitimi boykot çağrısı ve buna verilen karşılık soruldu.
BDP ve Demokratik Toplum Kongesi’nin, anadilde eğitim için okulları boykot kararı ilgi görmedi.
 
Yüzlerce okulda yeni eğitim öğretim yılının ilk günü dündü ve sınıflar doldu. Sadece Diyarbakır'ın Bağlar ve Sur ilçeleri ile Hakari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde bazı okullarda sıralar boş kaldı.
 
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, boykot kararının demokratik bir tutum olduğunu, isteyen velinin çocuğunu okula gönderebileceğini söylerken, boykot çağrısı ve ortaya çıkan tablo, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basının karşısına çıkan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a soruldu.
 
Arınç, bir gazetecinin, "BDP'nin eğitimi boykot çağrısında bulunduğunu" belirterek, bu konunun toplantıda gündeme gelip gelmediğine dair surusu üzerine, "Bu da görüşüldü. Bu, BDP'nin ve bağlantılı olduğu örgütün ilk boykotu değil. Geçtiğimiz yıllarda da buna benzer okullara gitmemek ve bazı konuları protesto etmek yönünde bir boykot kararı aldıklarını biliyoruz. Ama sevinerek söylemeliyim, sadece iki ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı. Diğer illerimizde onların beklediği şekilde değil, yüzde 3'lerle yüzde 5'ler arasında ilk güne ait bir boykot rakamları var.
 
Ben, halkımızın bu konudaki duyarlılığını candan tebrik ediyorum. Bu kadar iki ilimizdeki birinci güne yoğun sayılabilecek iştiraksizlik, yani boykota taraftar olmak, onlar zannediyorum birkaç gün içerisinde normale dönecek. Şırnak Valimizin açıklamasını biliyorum. Orada da boykotun, bu işi teşvik edenler tarafından sevinilecek bir noktada olmadığını ifade ettiler."
 
"BOMBA ELLERİNDE PATLADI" 
 
"Genç yavrularımızı eğitimden uzaklaştırmak çok uygun olmayan bir davranış" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:
 
Teşekkür ediyorum ki siyasetçilerin açıklaması bu konuda çok olumludur. Yani boykotun çok yanlış olduğunu, lüzumsuz olduğunu hiçbir şey ifade etmediğini, çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük siyasete alet edilmemesi gerektiği yönündeki açıklamalarını takdirle karşılıyorum. Bomba ellerinde patlamıştır. Bir ölçüde onu söyleyebilirim. Çok iddia ettikleri boykota sadece iki ilimizin bazı ilçelerinde iştirak yüksek olmuştur...”
 
İMRALI’DAN GELEN MESAJ 
 
"Bu hafta İmralı'ya ziyaretler gerçekleşti. BDP'liler, oradan 'Format değişerek diyalog, müzakereye dönüşmeli' mesajı getirdi. Siz, bu mesajı nasıl yorumluyorsunuz " sorusuna Arınç, "Bu mesajı hiç yorumlamadım, yorumlamak da istemiyorum. Yorumlayacak kişiler, başkalarıdır. Onlara sorarsınız" yanıtını verdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim