• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Arınç: Aktif siyaseti bırakacağım

Başbakan'la yaşadığı kriz sonrası ilk kez konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aktif siyasete son vermek gerektiğini düşünüyorum." dedi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
AK Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:
 
"SON VERİYORUM"
 
"Uzun yıllar siyasetin içindeyim. Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum. Üç dört yıldan bu yana her çıktığım TV'de üç dönem kuralını olumlu karşıladığımı, aktif siyasete son vermek gerektiğini söylemiştim.
 
"BENDEN BAŞKA SÖYLEYEN ÇIKMADI"
 
Benden başka bunu söyleyen çıkmadı ama her siyasetçinin belli bir yerden sonra aktif siyaseti noktalaması gerekiyor. Bu siyasetin gençleşmesinin de bir unsuru olmalı. Dinlenmenin, biraz daha fazla okumanın imkanını bulacağım.
 
Torunlarımın nasıl büyüdüğünü, ne kadar zeki olduklarını görüyorum. Aktif siyaseti bıraktığımda onlarla daha fazla ilgilenmeye çalışacağız."
 
"BAŞBAKAN BENİ DAVET ETTİ"
 
Arınç, Barzani ve Şivan Perver'in de katılacağı Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programıyla ilgili soruya da, "Diyarbakır'daki programlara katılacağım. Sayın Başbakan davet etti, inşallah birlikte gideceğiz" yanıtını verdi.
 
ARINÇ TELEVİZYONDAN SİTEM ETMİŞTİ
 
Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Arınç, geçtiğimiz günlerde "öğrenci evleri" konusunda fikir ayrılığına düşmüştü. Bülent Arınç, Trt Türk televizyonunda yaptığı açıklamada Erdoğan'a sitem etmişti.
 
Arınç, şu ifadeleri kullanmıştı: "Başbakan'la aramızdaki çelişkinin sebebi ben değilim. Ben sadece bakan değilim, benim bir özgül ağırlığım var, benim yıpranmamam lazım. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem.
 
Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim; ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir."
 
GRUP TOPLANTISINA KATILMAMIŞTI
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti'nin salı günü Meclis'te yaptığı grup toplantısına katılmamıştı.
www.istanbulhaber.com
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim