• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Arıkanlı Holding'in kurucusu İbrahim Arıkan hayatını kaybetti

Arıkanlı Holding'in kurucusu İbrahim Arıkan hayatını kaybetti
Yurtiçi Kargo ve MEF okullarını da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding'in kurucusu Dr. İbrahim Arıkan yaşamını yitirdi

Uzun süredir hastanede tedavi gören Arıkanlı Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Arıkan yaşama veda etti.

Yurtiçi Kargo ve MEF okullarını da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding'in sahibi İbrahim Arıkan, Özel Dershaneler Birliği'nin (ÖZDEBİR) kurucusu ve ilk başkanı idi.

İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?

Dr. İbrahim Arıkan 22 Ocak 1941'de okulu olmayan bir köyde doğdu. Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Salur Köyü'nde doğan Arıkan, öğretmen olmak için Mimar Sinan Ögretmen Okulu'na girdi. Başarılı bir öğrenci olması ona lisenin yolunu açtı. Arıkan, lise öğretmeni olarak yetiştirlmek üzere Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü 1968 yılında tamamlayarak fizik öğretmeni olan İbrahim Arıkan 1968-1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nde asistan olarak görev yaptı.

EĞİTİM DÜNYASININ YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM

1972 yılında MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanesi'ni kurdu. 1982'de Yurtiçi Kargo A.Ş'yi, 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubundan oluşan MEF Okulları'nı kurdu. 11.02.1996 tarihinde tüm şirketlerini Arıkanlı Holding A.Ş şemsiyesi altında topladı.

1981 yılında faaliyete geçen ÖZDEBİR (Özel Dersaneler Birliği) kurucu başkanı olarak 24 Ekim 2005 tarihine kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Arıkan en son Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktaydı.

İbrahim Arıkan; iş yaşamı dışında birçok oda, dernek, kulüp ve sivil toplum örgütünde çalışmalarını sürdürdü.
'Modern Fizik', 'Biz Bize', 'Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık', 'Kurum Başarısı İçin', 'Yöneticiye Mektup', 'Her Durumda Başarmak', 'Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar', 'Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur', 'Ya Yenilenirsin Ya da Yenilenirsin' ve 'Öğreten Öğretmen' adlı 10 kitabı, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri bulunan İbrahim Arıkan; üç çocuk (Ümit Arıkan, Ebru Arıkan, Eda Arıkan) babasıydı. 

ALDIĞI ÖDÜLLER

Dr. İbrahim Arıkan, oluşturduğu şirketler, kurduğu sistem ve yarattığı markalardan ötürü 16 Nisan 2009 tarihinde Liderlik Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Arıkan'a, MEF Eğitim Kurumları'nın kuruluş ve işleyişindeki başarı nedeniyle 22 Mayıs 2009 tarihinde ABD Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında "doktora" verildi.

14 Mayıs 2001 tarihinde Lefke Avrupa Üniversitesi Senatosu tarafından;
Güç koşullarda yetişmiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, örnek bir insan olması,
Liderlik özelliklerine sahip, mücadeleci ve girişimci kişiliği ile model oluşturması,
Otuz yılı aşkın bir süredir iki yüz bin öğrencinin yetişmesine yaptığı katkılar,
Akademik faaliyetlere yaptığı hizmetler,çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere olan çok yönlü katılım ve katkıları,

Değişik sanayi ve hizmet sektörlerindeki atılımcı kişiliği, K.K.T.C'nin ekonomisine ve eğitim sorunlarına olan ilgisi değerlendirilerek, oybirliği ile İşletme Bilim Dalında "Fahri Doktora" ünvanı ile onurlandırıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim