• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangında, 60 hektar kızılçam ormanı kül oldu.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangında, 60 hektar kızılçam ormanı kül oldu. Sarp arazi ve karanlıktan dolayı müdahalenin güçlükle yapıldığı yangın, gece yarısı başlayan yağmur sayesinde söndü. Öte yandan yangını çıkardığı iddia edilen H.G isimli şahıs jandarma tarafından gözaltına alındı.

Marmaris'in Değirmenyanı mahallesi yakınlarındaki Bördübet mevkisinde önceki gün akşam başlayan orman yangınında 60 hektar kızılçam ormanı yandı. Çıkış sebebi belirlenemeyen yangına, helikopter olmadığı için havadan müdahale edilemedi. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bölgeye 50 arazöz, 7 tanker, 6 dozer, 5 ilk müdahale aracı ve 400 yangın söndürme işçisi sevk edildi, belediye de itfaiyelerle destek verdi. Kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere, arazinin sarp olmasından ve havanın kararmasından dolayı müdahale güçlükle yapıldı. Alevler, gece yarsında başlayan yağmur sayesinde kontrol altına alındı ve sabah saatlerinde söndü. Yangında çok sayıda arı kovanının yandığı öğrenildi. Sabah saatlerinde soğutma çalışmalarını izlemek üzere bölgeye gelen Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, gazetecilere açıklamada bulundu. Zeybek, gece yarısı yağan yağmurun söndürme çalışmalarına çok büyük katkısı olduğunu söyleyerek, "Kuvvetli rüzgar ve bölgeye erişilememesi nedeniyle yangına müdahale edemedik. Sağanak yağmurun başlamasıyla birlikte rüzgarda kesilerek alevler azaldı. Bu bize hem zaman kazandırdı hem de söndürme çalışmalarına doğal bir yardım sağladı" diye konuştu.

YANGINA BİR ARICI NEDEN OLDU

Öte yandan yangının çıkış sebebini araştıran jandarma ekipleri, bölgede arıcılıkla uğraşan H.G (60) isimli vatandaşı, yangının çıkış sebebinin kendisi olduğunu itiraf etmesi üzerine ifade için karakola götürdü. Karakolda her şeyi itiraf eden H.G., arıların bakımı sırasında yaktığı körüklü tütsüden çıkan kıvılcımın yangına neden olduğunu belirtti. Gözaltına alınan zanlının adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Arıcının Hatası Ormanı Kül Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim