• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Saray ilçesinde devam etti

Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Saray ilçesinde devam etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla yapılan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi" Saray ilçesinde devam etti.

Düzenlenen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, arı üreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kovan dağıtımı programında konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi, iki ana cepheden oluşmaktadır. Bunlardan birincisi arıcılığın kovan, yani koloni sayısını arttırarak gelişmesini sağlamak, ikincisi de bitkisel ürünlerde ciddi ölçüde verim artışı sağlanmasıdır. Türkiye'de arıcılık konusunda bugüne kadar bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük proje olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Saray ilçesinde 65 üreticiye 550 adet kovan dağıtımı yapılacak. Bugün de verilen 550 kovanla birlikte 2015'ten bu yana 1590 adet kovan dağıtımı yapılmış olacak. Böylelikle Saray ilçesinde 93 arıcımızdan 67 arıcımızın kovan sayısı 30'a tamamlanmış olacak. Projeye devam eden 26 arıcımıza ise önümüzdeki yıl 291 adet kovan dağıtımı yapılarak projedeki başvuruların hepsini 30 kovana tamamlayarak Arıcılar Birliğine kayıt olmaları sağlanacak. Proje kapsamında il genelinde koşullara uygun olan bin 33 üreticiye yılda 12 bin 876 adet kovan dağıtılmıştır. Bunlardan 308 kişi 30 kovanlık işletme seviyesine şimdiden ulaşmıştır" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vizyonunu oluşturan öğelerin arasında önemli yeri olan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projelerden birisi de Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'dir. Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi, iki ana cepheden oluşmaktadır. Bunlardan birincisi arıcılığın kovan, yani koloni sayısını arttırarak gelişmesini sağlamak, ikincisi de bitkisel ürünlerde ciddi ölçüde verim artışı sağlanmasıdır. Türkiye'de bir belediye tarafından yapılan arıcılık alanındaki en büyük proje olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında bugün dağıtımını gerçekleştireceğimiz kovanların üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından üreticilere kovan dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim