• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım
Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Kayabaşı Semt Konağının açılışı yapıldı.

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Kayabaşı Semt Konağının açılışı yapıldı. Düzenlen açılış töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Bugün burada hizmete sunduğumuz tesisimizin hem bu bölgede yaşayan mahalle sakinlerimizin hem de Kayserili vatandaşlarımızın hayatına renk katacağına inanıyorum. 680 metrekare kapalı alanda inşa edilen semt konağımız yaklaşık 800 bin TL'ye malolmuştur. Mahallemize, ilimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yapımı tamamlanan Kayabaşı Semt Konağının açılışına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, davetliler ve mahalle halkı katıldı. Açılış töreninde konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Hatırlanacağı gibi geçen yıl yapımı tamamlamış olduğumuz ve açılışını yaptığımız Yeşil mahalle, Ziyagökalp ve Beyazşehir semt konaklarının açılışlarını birlikte gerçekleştirmiştik. Bizleri bu programlarımızda yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada hizmete sunduğumuz tesisimizin hem bu bölgede yaşayan mahalle sakinlerimizin hem de Kayserili vatandaşlarımızın hayatına renk katacağına inanıyorum. 680 metrekare kapalı alanda inşa edilen semt konağımız yaklaşık 800bin TL'ye malolmuştur. Mahallemize, ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Çolakbayrakdar ayrıca, "Mahalle evlerimizde tıpkı burada olduğu gibi muhtar evi, mescit, fatura ödeme noktaları kütüphane, çalışma odaları, sohbet odaları ve toplantı salonları bulunmaktadır. Bu tarz tesislerimizi hayat geçirerek bazı kamu hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına getirmekle kalmıyor onların sosyal yaşantısını da zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bu merkezlerimizin insanların eğitim ve öğretimine olan katkıların dolayı çok önemsiyorum. Buralarda kişisel gelişim, aile içi eğitim seminerleri gibi alanlarda özellikle hanımlarımızın eğitim göreceği teknik ve fiziki imkanlarda önümüzdeki günlerde sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Komşuluk ilişkilerine değinen Çolakbayrakdar, "Günümüzde insanların özlemini çektiği sıcak komşuluk ilişkilerinin mahalleli olabilme kültürünün yeniden tesis edilebilmesi için gayret ediyoruz. İnsanların arasındaki kaynaşmayı, dayanışmayı sanal dünyalarda aradığı bir dönemde böyle nezih bir ortamı aracı kılarak güçlendirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, topluma hizmet eder hale gelmesi, nitelikli ve kaliteli bir yaşam geçirmesi de ancak bu ve benzeri merkezlerin sayısını arttırması ile mümkün olacaktır. Bu mekanların daha verimli kullanılabilmesi için çeşitli kurumlar ile ortak projeler geliştiriyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Mutlu bir günde beraberiz. Bu projelere başlamadan önce bizim eski yaşantımızda bir mahalle kültürümüz vardı. Şimdiki gibi sosyal medya, televizyon yada insanları oyalayacak, zamanını alacak aygıtlar yoktu. İnsanların tek dostu, tek vaktini alacak olan mahallede yaşama kültürüydü. Mahalle kültürü ayrı birşeydi. Biz şimdi nasıl yaparız da bu mahalle kültürünü yaşatırız diye araştırmadan yola çıktık. Dedik ki öyle merkezler projelendirelim ki bir kere insanların mahallede bir araya geleceği salon olsun. Bu şekilde bir proje yaptık. Çok şükür Ahmet başkan sağolsun bu projeleri sahiplendi ve hızla bitirdi. İnşaatı bitenlerin de iç dekorasyonlarını yaparak burada olduğu gibi diğerlerini de açıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Başkan Çelik ayrıca, mahalle halkına kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından semt konağının açılışı yapıldı. Açılış sonrası evlenmeye karar veren bir çiftin nikahı kıyıldı. Nikahı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar kıyarken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise nikah şahidi oldu.

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Argıncık Kayabaşı Mahallesine 800 Bin Liralık Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim