• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması
Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü hazırlıkları kapsamında İstiklal...

Zonguldak Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü hazırlıkları kapsamında İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. İki kategoride düzenlenen yarışmanın liselerarası bölümü ardiye olarak kullanılan salonda gerçekleştirildi.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü hazırlıkları kapsamında İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İlkokul-ortaokullar ve liseler olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada toplam 80 öğrenci iki salonda ter döktü. Ana etkinliğin Erdemir Kültür Merkezi sinema salonunda gerçekleştirilen ilkokul bölümünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın dünya üzerinde yer alan her devletin sınırları belli bir toprağı, yönetim şekli, bayrağı ve milli marşı olduğunu ifade etti.

Yarışmanın Erdemir Kültür Merkezi büyük salonunda gerçekleştirilen ilkokul bölümünde öğrenciler gerek giydikleri kıyafet, gerek İstiklal Marşı'nı okumalarındaki coşkularıyla göz doldurdu. Öğrencilerin performansı dinleyiciler tarafından alkışlarla kutlandı.

LİSELİLER ARDİYEDE YARIŞTI

Öte yandan yarışmanın Lise kategorisinde gerçekleştirilen yarışma, Büyük salonun yanında, aynı zamanda ardiye olarak kullanılan küçük salonda gerçekleştirildi. Kullanımda olmayan masa, sandalye, ses ve ışık sistemlerinin depolandığı gözlenen küçük salonun havalandırmasının ise açık havaya açılan kapıya konulan bir sandalye ile sağlandığı gözlendi.

Yarışmanın ruhuna uygun herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı gözlenen salonda İstiklal Marşı'nı okuyan öğrencilerin performansı da göz doldurdu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin 12 Mart'ta İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. Yılı kutlamaları ve Mehmet Akif'i anma etkinlikleri esnasında verileceği bildirildi.Cihan

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Ardiyede İstiklal Marşı yarışması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim