• BIST 9530.47
  • Altın 2474.969
  • Dolar 32.4692
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Ardıç Ağaçları, ‘Anıt Ağaç’ Olarak Tescillendi

Ardıç Ağaçları, ‘Anıt Ağaç’ Olarak Tescillendi
Yeşilyurt ilçesine bağlı Üçgöze Mahallesi sınırları içinde bulunan ardıç ağaçları, TEMA Vakfı Malatya İl Temsilciliği'nin çalışmaları sonucunda...

Yeşilyurt ilçesine bağlı Üçgöze Mahallesi sınırları içinde bulunan ardıç ağaçları, TEMA Vakfı Malatya İl Temsilciliği'nin çalışmaları sonucunda tescil edilerek, "Anıt Ağaç" olarak kayıt altına alındı.

Üçgöze Mahallesi'nde bulunan ardıç ağaçları artık "Anıt Ağaç" olarak kayıt altına alındı. Süreç hakkında bilgi veren TEMA Malatya eski İl Temsilcisi ve TEMA Gönüllüsü İzzet Berktaş, TEMA Malatya İl Temsilciliği yaptığı dönemde Üçgöze Mahallesi'nde bulunan ağaçları fark ettiklerini ve gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Berktaş, "İl temsilciliğim döneminde bisiklet topluluğumuzla birlikte bazı yerlere turlar düzenliyorduk. O bölgeye tur düzenlediğimizde ağacı gördüm ve daha sonra gönüllü üyelerimizden öğretmen Mustafa Çoban bizim uzaktan gördüğümüz ağacın anıt ağaç olabileceğini söyledi. Bunun üzerine tekrar o bölgeye gidip inceledik ve hakikaten ağacın anıt ağaç özelliği vardı. Zaten orada yaşan vatandaşlar da, ağacı ziyaret olarak kullanıyorlardı. Yine Mustafa Çoban ve Tuncay Havlucu ile birlikte yerinde tespit yaptık, ölçüm ve lokasyonları aldık. Bir yazı eki ve tespit formuyla birlikte Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğüne teslim ettik. Daha sonra Kayseri Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu gerekli incelemeleri yaptıktan sonra anıt ağaç olarak tesciline karar verildi" şeklinde konuştu.

Berktaş, TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın da etkisinin olduğunu aktardı. Berktaş, "Hayrettin Karaca, çeşitli dönemlerde yapılan koordinasyon ve değerlendirme toplantılarında bütün TEMA temsilcilerine ve gönüllülerine illerinde bulunan bu tür anıt ağaçların tespiti ve tesciliyle ilgili bir görev vermişti. Tabi bu görevlendirmeyle birlikte böyle bir çalışma yürüttük ve sonuçlandırdık. Malatya'da bu tür ağaçlar var, tescilli olan ağaçlar da var. Vilayet Parkı'nın arkasında bulunan ağaçların bir kısmı tescilli, Temelli ve Dilek mahallelerinde var" diye konuştu.

Ardıç Ağaçları, ‘Anıt Ağaç’ Olarak Tescillendi

Ardıç Ağaçları, ‘Anıt Ağaç’ Olarak Tescillendi

Ardıç Ağaçları, ‘Anıt Ağaç’ Olarak Tescillendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim