• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Ardahan’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Teröre Ortak Tepki

Ardahan’daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Teröre Ortak Tepki
Ardahan'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, teröre tepki gösterdi.

Ardahan'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, teröre tepki gösterdi.

Merkez camii önünde toplanan 14 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, son zamanlarda meydana gelen olaylara tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan STK'lar il Koordinatörü Fahrettin Görmüş, ülkede huzur ve istikrar ortamına, demokrasiye, kardeşliğe, son zamanlarda da dini değerlere, mabetlere yönelik saldırıların arttığını söyledi. Teröre karşı seslerini yükseltmek için meydanda olduklarını söyleyen Fahrettin Görmüş; " Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasimize, kardeşliğimize, son zamanlarda da dini değerlerimize, mabetlerimize yönelik saldırılarını arttıran, camiler yakıp yıkan, eğitim yuvalarını ateşe veren ve çocuklarımızı siper olarak kullanan, bununla da yetinmeyerek kendilerinden olmayanlara hayat hakkı tanımayan, yaşlı genç, kadın, çocuk demeden saldıran, yaralayan, katleden bölücü terör örgütünün bu barbarca tutumu karşısında sivil toplum kuruluşları olarak sesimizi yükseltmek için burada bulunuyoruz" dedi.

Terörün bin yıllık kardeşliği hedef aldığını savunan Görmüş, şunları kaydetti:

"Herkes biliyor ki terörün; dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazereti olamaz. Terör, söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir metottur. Son zamanlarda daha da şiddetlenen tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir, 80 milyonun bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğidir. Son dönemde İslam'ın sembollerine, 13 asırdır ezan sesinin dinmediği mabetlerine, İslam'ın en büyük eğitim yuvalarından olan medreselere yönelik saldırılar açıkça göstermektedir ki hain örgüt yüce dinimizi ve kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim'i doğrudan hedef almakta ve inancımıza olan düşmanlığını kusmaktadır."

Terör örgünün masum çocukların arkasına sığınarak saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden Görmüş, "Hain örgütün sözde mevzilerinin ardından çocukları, kadınları ve gençleri kendine siper ederek gerçekleştirdiği bu saldırılar, ülkemizin huzur ve güvenliği için gözünü kırpmadan görev yapan kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı doğrudan hedef almaktadır. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bu hain terör girişimlerini boşa çıkarmak, terör karşısında ortak tavır almak, bin yıllık kardeşliğimizin dimdik ayakta durduğunu göstermek ve sağduyumuzu korumak adına sesimizi yükseltiyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak, elbette ki devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin temel görevidir. Bize düşen ise terör ve bölücülük karşısında sesimizi yükseltmek ve teröre prim vermeyeceğimizi, bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını haykırmaktır. Hain terör örgütü ve onu maşa olarak kullanan uluslararası şebekeler çok iyi bilsin ki, bizler bu topraklarda var oldukça onlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Biz hep birlikte büyük ve parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz. İnananlar kazanacak, kardeşlik kazanacak. Sivil toplum örgütleri olarak diyoruz ki, bireysel özgürlüklere ve birlikte yaşama iradesine evet, teröre ve bölücülüğe sonuna kadar hayır" diye konuştu.

Basın açıklamasında Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yusut Demirci ve diğer STK temsilcileri de bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim