• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ardahan'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ardahan'da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ardahan Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama törenine Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı vekili P. Albay Volkan Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, "Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen dünyanın tek ulusal çocuk bayramını kutluyoruz. Ulusal egemenliğin var olduğu devletlerde güç imtiyazlı kişilerde ya da belli guruplarda değil halktadır. Ulusal egemenliğin en önemli göstergelerinden biri meclis ve onu oluşturan demokratik seçimlerdir. Milletler ancak bu sayede kendi egemenliklerini oluşturabilirler. Ulusal egemenlik sadece seçimlerle mi ölçülür? Tabi ki hayır, ulusal egemenlik için kişisel menfaatlerin üstünde olan, bölünemeyen, başkasına aktarılamayan, yalnızca tüm milletle kullanılabilen ve gücün halka ait olmasıdır ulusal egemenlik. Herkesin birbirine eşit olduğu, hiçbir zümre ve görevlinin başkalarına göre imtiyazlı olmadığı bir sistemdir ulusal egemenlik. Çocuk bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan çocukları bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktayken, bugün bu mutluluğu gölgelemeye çalışan ve ülke bütünlüğünü tehdit eden bölücülere karşı bir olabilmektir ulusal egemenlik.

Bu birlik için canlarını verip şahadet şerbetini içen şehitlerimizi anlamak, onlara laik olmak, halen bu uğurda ateş çemberinde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin manen yanında olabilmektir ulusal egemenlik. Devletin kaynaklarını, tabiatını, değerlerini kutsal bilip onları namusu gibi bilip korumak ve kollamak, devletimizin güvenliğine karşı içeriden ve dışarıdan gelebilecek her tehdide karşı uyanık olabilmektir egemenlik." dedi.

Eteker'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli dans gösterileri yapıldığı tören, renkli görüntülere sahne oldu.

Tören sonunda Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz, programlarda görev alan öğrenciler ve öğretmenleri kutladı.

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu

Ardahan’da 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim