• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ardahan Meclis Başkanı Akademisyenleri Eleştirdi

Ardahan Meclis Başkanı Akademisyenleri Eleştirdi
Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri hakkında açıklamalarda bulundu.

Son günlerin en önemli konusu durumundaki akademisyenlerin bildirisine hemen hemen herkesimden tepkiler yükselirken, bir tepkide Ardahan İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı'dan geldi.

Çakıcı yapmış olduğu açıklamada "Devletimizin Sur, Silvan, Silopi ve Cizre'de terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonları pür dikkat takip etmekteyiz. Dualarımız güvenlik güçlerimize , kamu görevlilerine, sağ duyulu sivil vatandaşlara.

Şehit ve ölüm haberleriyle bizler de yıkılıyor; terörü, teröristleri şiddetle lânetliyorken bir grup akademisyenin " bu suça ortak olmayacağız " başlığıyla yayınlanan bildirileriyle ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bildiriyi defalarca esefle okudum. Ülkemizde birçok sorun var. Bunlar batılılaşma sorunu, Güneydoğu sorunu, üretememe sorunu, gelir dağılımı sorunu vb gibi değişik şekillerde sayfalar dolusu sıralanabilir. Insanlar oldukça sorunlarda var olacaktır.

Dün var olan birçok sorun sağlık, ulaşım, altyapı vb meseleler ciddi anlamda çözüme kavuşmuş yeni birtakım sorunlar ortaya çıkmıştır. Bunlardan biride akademisyenler sorunudur. Bizleri muasır medeniyetler seviyesine çıkarmada lokomotif bir görev üstleneceğini düşündüğümüz aydınlarımızın içerisinden bir grubun böyle bir bildiriye imza atmaları bunun en önemli göstergesidir.

Milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışan, mabetlerimizi , kamu binalarını bombalayan, vatandaşa götürülen hizmetleri engelleyen, onların can ve mal güvenliğini tehdit ederek göçe zorlayan, öldüren, yakan, yıkan hak hukuk tanımayan teröre teröriste bir çift söz etmeyip devleti ağır bir dille itham eden bu insanlar gerçekten akademisyen mi? Aydın mı? Her ne olursa olsunlar belli ki bu milletle hemhal değiller. Belli ki kültürel kodları bizden değil. Belli ki yerli değiller. Belli ki Milli değiller.

Ilim irfanla harmanlanırsa insanlık için bir değer ifade eder. Bu millet ilim irfan sahibinin söylediklerini dikkate alır. Kendi kültürel değerlerini taşıyan bilim adamlarını münevver olarak görür. Onların görüşlerine itibar eder. Bu ülke ariflerle alimlerle ışığa kavuşacaktır. Yunus Emre" nin ifadesiyle " Ilim meclislerinde aradım kıldım talep, Ilim geride kaldı illa edep illa edep" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim