• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ardahan İl Özel İdaresinde Kar Mesaisi

Ardahan İl Özel İdaresinde Kar Mesaisi
Son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla Ardahan ve ilçeleri olumsuz etkilenirken çalışmalarda aralıksız devam ediyor.

Son günlerde yaşanan yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla Ardahan ve ilçeleri olumsuz etkilenirken çalışmalarda aralıksız devam ediyor.

Ardahan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak karla mücadeleyi aralıksız sürdürdüklerini belirten Genel Sekreter Hakkı Özgür çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Genel Sekreter Hakkı Özgür yapmış olduğu açıklamada ;

Ardahan İli Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Karla Mücadele ekiplerimiz ilimiz ve ilçelerimizde etkisini gösteren Kar yağışının ardından kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için, Ekiplerimiz çalışmalarını nöbet usulüyle aralıksız verdikleri mücadelelerde yollarımız açık tutulmaya çalışılmıştır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İl merkezi ve ilçelerimize bağlı birçok köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri de kar kalınlığının yer yer bir metreye yakın bulunduğu yerleşim bölgelerinde büyük bir özveriyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Kanımca Türkiye" nin hemen hemen en çok kar yağan illerimizden biriside Ardahan İlimizdir. Aynı zamanda gece eksi 30 dereceyi bulan soğuk ve dondurucu hava şartlarında 05.01.2016 tarihinden itibaren 140 adet köy yolu ulaşıma kapanırken Karla Mücadele ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin birçok köyün yolunu ulaşıma açmıştır. İl Özel İdaresi ayrıca Karın yağdığı 4 gün içerisinde 6 Acil vaka, 16 tane aracın mahsur kalması zamanında ulaşılarak vatandaşlarımıza vatandaşlarımıza yardımcı olunmuş ve mazeretleri giderilmiştir. Yapılan mücadele zamanında yapılmıştır. Yeter ki vatandaşlarımız bize ulaşsınlar.

Şu ana kadar 1500 km alanında karla mücadele çalışması yapılmış olup özel İdaremizin personeli İl ve İlçelerde 8 greyderi, 2 dozer, 10 destek aracı, 2 adet Kar - Bıçaklı kamyon, 2 adet rotatif ve 80 personel ile hizmetlerini sürdürüyor.

İş makinesiyle gece gündüz demeden köy yollarını kardan arındıran İl Özel İdaresi personeli 2015-2016 yılı Karla Mücadele çalışmalarının başarılı geçmesini temenni ediyorum. Bizler öğrenci çocuklarımızın ve yolda kalan vatandaşlarımıza gidecekleri yerlere rahat, huzur ve güvenli ulaşabilmeleri için canla başla ekiplerimiz çalışmaktadırlar. Ayrıca cenaze, hasta olan vatandaşlarımızın aciliyetlerinde yardımcı oluyoruz yeter ki vatandaşlarımız bizi haberdar etsinler.

Köy yollarında yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlarımız ise çetin kış şartları ilimizde etkisini göstermeye başladı yoğun kar yağışı don meydana geleli Köy Yollarımız ulaşıma kapandı. Her zaman olduğu gibi İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekiplerimiz köy yollarının ulaşıma açılması için büyük özveri gösteriyor. Devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek ulaşımın rahat ve kolay yapılabilmesi için hizmetlerini ekip ruhu ile sürdürülüyor. Ayrıca köylerimizde dondan patlayan içme sularımız anında müdahale edilerek vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları karşılanıyor.

Bu çalışmaların yapılmasında bize her zaman destek veren Sayın Valimiz Ahmet DENİZ" e emeği geçen Ardahan İl Özel İdaresinin fedakâr cefakar çalışanlarına Genel Sekreter olarak kurumun adına teşekkür ederim"dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim