• BIST 9548.09
  • Altın 2489.856
  • Dolar 32.4963
  • Euro 34.5447
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Ardahan Belediyesi Örnek Tip Ahır Projelerini Tamamlandı

Ardahan Belediyesi Örnek Tip Ahır Projelerini Tamamlandı
Serhat Kalkınma Ajansı desteği ile Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen "Örnek Tip Ahır Projesi" tamamlandı.

Serhat Kalkınma Ajansı desteği ile Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen "Örnek Tip Ahır Projesi" tamamlandı.

Projenin toplam bütçesi 75 bin TL. Proje kapsamında 12, 24, 36, 48 büyük baş hayvan ahırlarının statik, elektrik, mimarı projeleri hazırlatılarak yaklaşık maliyet ve metrajları çıkarıldı.

Belediye tarafından hazırlatılan hayvancılık sektörüne yönelik 12 , 24, 36 ve 48 başlıklı 4 çeşit Örnek tip ahır projeleri; çoban evi, gübre çukuru, yem deposu silaj çukuru gibi birçok özellikleri içerisinde taşıyan aynı zamanda DAP ve TKDK gibi hayvancılık sektörün altyapısının iyileştirilmesine yönelik hibe veren kuruluşlara sunulabilecek kriterlere sahip projeler hazırlatılarak tamamlandı.

Projenin önemiyle ilgili Belediye Başkanı Faruk Köksoy, şöyle konuştu:

"Ardahan'ın temel geçim kaynağı hayvancılık olduğu için modern hayvancılık işletmelerine kavuşması, hibe kaynaklardan yararlanması İlimiz açısından önem arz etmektedir. İlimizin bu ihtiyacının karşılanması Belediyemizin de temel amacıdır. İlimizde yapılan hibe başvuruları proje amacına uygun bir şekilde tamamlandığı zaman Ardahan'daki katma değer oranlarda artacaktır. Bu durum Ardahan'ın yatırımına, üretimine, inşaatına her anlamda katkı sağlayacaktır. Bu nedenle gerekli çalışmayı ve girişimi yaptık ve projeleri tamamladık. Hem Ardahanlı hemşerilerimiz hem de Ardahan'da hayvancılık yapan değerli işletmeciler için, Ardahan'ın hayvancılık potansiyelini değerlendirmesi ve aynı zamanda hayvancılık sektörünün altyapısının iyileştirilmesine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeler kamuoyuna, girişimcilere, hibe başvurusunda bulunan işletmecilere ve değerli hemşerilerimizin hizmetine ücretsiz sunulacaktır. Genellikle kırsal kesimde yaşayan girişimcilerimiz ve hayvancılık işletme sahiplerimiz bu hibe başvurularını yaparken proje hazırlatmakta çok büyük sorun ve zaman kaybı yaşamaktadırlar. Hem bu zaman kaybının önlenmesi ile pratik bir şekilde başvurularının sağlanması hem de maddi olarak cebinden para çıkmasının önüne geçilmesi için Belediyemizce bu organizasyon yapılmıştır. Projeler Belediyemizin "Proje Koordinasyon Birimimizce" hazırlanmıştır. Proje Koordinasyon Birim çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Ayrıca Projeye Destek veren Serhat Kalkınma Ajansı ve Ardahan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim