• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Arda Turan Barcelona'da

Arda Turan Barcelona'da
Gurur futbolcumuz 34 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Barcelona'ya 5 yıllık imza attı. Bu bedel bonuslarla birlikte 41 milyon euro'yu bulacak.

Ve İspanya devi Barcelona, Arda Turan ile 5 yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Barcelona yönetiminin dün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı.

Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın transferi 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi.

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon euro ödeyecek. Artı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon euro daha verilecek.

Böylece milli futbolcumuzun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon euro'ya ulaşılmış olacak.

Duyuruda ilginç detay

Barça yönetimi Arda'yı dünya kamuoyuna duyuyurken ilginç bir detay gözlerden kaçmadı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico Madrid'e satılması hakkı tanındı.

Arda'nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu. Barcelona başkanı iken yaklaşan seçimler sebebiyle görevinden istifa eden Josep Maria Bartomeu Arda'nın teknik direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edilmesini istemiş ve bu operasyonun hemen yapılmasını talep etmişti.

Yarışa katılan diğer üç başkan adayı ise yönetime başkanı olmayan bir kurumun Arda Turan transferine onay vermesi halinde bunun geçerliliğinin olmayacağını savunmuştu.

G.Saray ve F.Bahçe'den tebrik

Arda Turan'ın dev transferine iki dev kulübümüz G.Saray ve F.Bahçe'den tebrik mesajı yayınlandı. Galatasaray Kulübü, eski futbolcusu Arda Turan'ı twitter hesabından tebrik etti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada ise, "Türk futbolunun Avrupa'daki temsilcilerinden Arda Turan'a yeni takımında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Yıllık 7 milyon euro alacak

Barcelona Kulübü İdari Kurulu'nun şu anda bonservis bedelinin yüzde 10'unu Atletico Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni kulüp başkanı tarafından 20 Temmuz tarihinden itibaren 24 saatlik süre zarfında yapılacağı kaydedildi.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın sezon başına net 7 milyon euro kazanacağı iddia edildi.

Çözüm bugün açıklanacak

2016'ya kadar transfer yasağı bulunan Barcelona'nın yasağının kalkmaması durumunda Arda'nın durumunun ne olacağı geçen hafta gündemi meşgul etmişti.

Arda'nın menajeri Ahmet Bulut bu konunun bugün yapılacak basın toplantısıyla açıklığa kavuşturulacağını söyledi. Formüllerden birisi de Arda'nın ocak ayına kadar G.Saray'a kiralanması şeklindeydi.

Sizi asla unutmayacağım

Atletico Madrid'in resmi internet sitesinden kulübe ve taraftara teşekkür eden Arda Turan, veda mesajında, "Atletico'da çok güzel dört yıl geçirdim.

Takım arkadaşlarımı, taraftarı ve kulüpteki herkesi asla unutmayacağım. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. 


Artık aynı takımdalar

Arda Atletico formasıyla rakip olduğu dünya yıldızı Messi'yle şimdi aynı takımın başarısı için ter dökecek. Milli futbolcumuzun arkadaşları Messi'yle de sınırlı değil. Katalan ekibinde Neymar, Suarez, Iniesta gibi dünya çapında klas ayaklar var.


Hoş geldin manşeti

Barcelona Kulübü, milli futbolcu Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzalanmasını Türkçe olarak "Hoşgeldin Arda" başlığıyla duyurdu. Açıklamada, Arda Turan'ın transferi için görüşmelerin birkaç ay önce başlandığı, Atletico Madrid Kulübü ve futbolcu ile tam anlaşma sağlandığı bildirildi.

İdari Kurul'un gerek teknik gerekse ekonomi komisyonlarının raporlarını inceledikten sonra Arda'nın transferine onay verdiği kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim