• BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Arda, Şampiyonlar Ligi finalinde oynayabilecek mi?

Arda, Şampiyonlar Ligi finalinde oynayabilecek mi?
Sakatlığı geçen milli futbolcu Arda Turan ise finalde, sahadaki yerini alacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 2013-2014 sezonunun en büyüğünün belli olacağı Real Madrid - Atletico Madrid maçı öncesi iki takımda da sakatlıklar düşündürüyor. Real Madridli yıldız isimlerden Bale ve Ronaldo’nun durumu netlik kazanırken, Atleti’nin golcüsü Diego Costa’nın finalde oynayamayacağı açıklandı.

ATLETICO MADRID

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yenilgi yüzü görmeyen Atletico Madrid, La Liga’da şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından şimdi de gözünü Cumartesi günü oynanacak finale çevirdi. Kulüp tarihinin en parlak ve en önemli günlerini yaşayan Simeone ve öğrencileri, Real Madrid maçına konsantre olmuş durumda. Geçen hafta La Liga şampiyonunun belirleneceği Barcelona karşılaşmasında sakatlanan Arda Turan’dan final maçı öncesi iyi haberler gelirken, aynı maçta sakatlanan golcü Diego Costa’nın ise Real Madrid karşısında sahadaki yerini alamayacağı açıklandı.

Atletico Madrid, hafta sonu Real Madrid ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali için hazırlıklarını sürdürüyor. Sakatlıkları süren Arda Turan ve Diego Costa çalışmalara katılmazken, milli futbolcunun bugünkü antrenmanda takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi. Kulüp doktorlarının verdiği bilgiye göre Arda, final maçına kadar iyileşecek ve sahadaki yerini alabilecek. Milli futbolcunun sakatlığının durumuna göre de ya ilk 11’de ya da sonradan oyuna dahil edilebileceği gelen haberler arasında.

Hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdüren Atletico Madrid, final için Cuma sabahı Lizbon’a gidecek.

REAL MADRID

En son 2002 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid’de, o yıldan bu yana ilk kez final kapısı aralandı ve kupayı bir kez daha müzesine götürme şansı ayaklarına geldi. Bu şansı iyi değerlendirmek isteyen eflatun-beyazlılarda ise sakatlıklar can sıkıyor. Ronaldo’nun sakatlığının iyileştiği belirtilirken; Benzema, Pepe ve belinde ağrıları bulunan Gareth Bale son antrenmanda yer almadı.

Real Madrid’de Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun sakatlığının geçtiği belirtildi ama golcü futbolcu dünkü antrenmanda takımdan ayrı kondisyoner eşliğinde çalışmalar yaptı. Dünkü antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Ronaldo, finalde Atletico Madrid’de karşı oynamak istediğini ve sakatlığının geçmemesine rağmen ne şekilde olursa olsun sahada yerini alabileceğini belirtti.

Öte yandan Real Madrid’in orta sahasında bel kemiği olan Xavi Alonso sarı kart cezası nedeniyle final maçında oynayamayacak. Eflatun-beyazlılar, Atletico Madrid maçı hazırlıklarını Cuma gününe kadar tesislerinde sürdürecek. Ancelotti ve öğrencilerinin, Cuma günü sabah saatlerinde Lizbon’a geçerek finalin son provasını maçın oynanacağı Luz Stadı’nda gerçekleştireceği bildirildi.

MAÇ NE ZAMAN HANGİ KANALDA ?

Bu dev mücadele, 24 Mayıs Cumartesi saat 21.45’te Star TV’den naklen yayınlanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim