• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Araştırmacı ve akademisyenlerden 'Bu suça ortak olmayacağız' imzası

Araştırmacı ve akademisyenlerden 'Bu suça ortak olmayacağız' imzası
Dünyanın 89 farklı üniversitesinde çalışan bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası destekçi, Doğu'da yaşanan olaylara ilişkin...

Dünyanın 89 farklı üniversitesinde çalışan bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası destekçi, Doğu'da yaşanan olaylara ilişkin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metne imza verdi.

Akademisyen ve Araştırmacılar tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metin ve düzenlenen imza kampanyası basın toplantısında açıklandı. Barış için Akademisyen Grubu tarafından hazırlanan "Bu suça ortak olmayacağız" metni, dünyanın 89 farklı üniversitesinde çalışan bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası destekçi tarafından imzalandı.

İstanbul ile aynı saatte yapılan bilgilendirme toplantısında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Prof.Dr. Işın Ünal, söz konusu metin hakkında açıklamalarda bulundu. Prof.Dr. Işın Ünal bu ülkenin akademisyenleri ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacaklarına vurgu yaparak, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşları Sur "da, Silvan'da, Nusaybin de, Cizre'de Silopi'de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkum etmekte, yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkın, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere anayasa ve taraf olduğu uluslar arası sözleşmeler ile koruma altına alınmış olan hemen tüm hak ve özgürlükler ihlal edilmektedir.

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesi, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerine giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar, siyasi partiler, Meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim