• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu
Son yıllarda Doğu Karadeniz'e tatillerini geçirmek üzere yoğun olarak gelen Arap turistlerin ardından bölge şimdi de İranlı turistlerin ilgi odağı haline...

Son yıllarda Doğu Karadeniz'e tatillerini geçirmek üzere yoğun olarak gelen Arap turistlerin ardından bölge şimdi de İranlı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Ülkelerindeki Nevruz Tatili'ni fırsat bilen İranlılar, güzel havanın da etkisi ile tatil için soluğu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde aldılar.

İranlı turistler, aynı zamanda ülkemizde yaşanan bombalı saldırıların ardından bu yıl Türkiye'ye gelecek turist sayısında azalma olacağını söyleyen uzmanların iddialarını da boşa çıkarttı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin sayısı her geçen yıl artarken son yıllarda buna birde İranlı turistler eklendi. Turizm sezonu henüz açılmadan Rize'nin doğa ve termal turizm merkezi İkizdere İlçesi İranlı turistlerle dolup taştı. İranlı Turizm Firması Sahibi Nazilla Ahmari, 200 kişilik bir turla Rize'nin İkizdere İlçesi'nde bulunan termal tesise geldiklerini belirterek, "Yaklaşık 200 kişi ile geldik. 21 Mart tarihini biz Nevruz yani yıl başı olarak kutluyoruz. Ülkemizde 15 gün tatil var. Biz de bu tatili, kardeş, dost ülke Türkiye'de geçirmek istedik. Türkiye ile hem tarih hem de din birlikteliğimiz var. Bu nedenle benim ülkemin vatandaşları tatil için Türkiye'yi tercih ediyor. Biz kendimizi Türkiye'de güvende hissediyoruz. Türk dostlarımızı da tatillerini geçirmeleri için İran'a davet ediyoruz. Biz şu ana kadar Türkiye'de hiçbir güvenlik sorunu yaşamadık. Van üzerinden Trabzon'a gelmiştik. İkizdere'deki termal suya girebilmek için buraya geldik. İkizdere'nin sahip olduğu termal su gerçekten çok kaliteli ve sağlıklı" dedi.

TÜRKİYE SÖYLENENLERİN AKSİNE GÜVENLİ BİR ÜLKE

İranlı turistler, Türkiye'ye gelmeden önce Türkiye'nin güvenli olmayabileceği yönünde uyarıldıklarını ancak Türkiye'ye geldiklerinde söylenenin aksine kendilerini güvende hissettiklerini söylediler. İranlı turistler yaptıkları açıklamada, "Doğu Karadeniz Bölgesi gerçekten çok güzel bir doğaya sahip. Ormanları, akarsuları birbirinden güzel. Burada olduğumuz için memnunuz. İran'da haberlerde Türkiye'de güvenlik sorunları olduğu işleniyordu. Ancak buraya geldiğimizde burada böyle bir sorun olmadığını gördük. Kendimizi güven ve huzur içerisinde hissediyoruz" ifadelerini kullandılar.

İranlı Tur Rehberi Hediei İba ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güvenli ve huzurlu bir ülke olduğunu ifade ederek "Biz Doğu Anadolu Bölgesi üzerinden Karadeniz Bölgesi'ne geçtik. Sanki başka bir ülkeye gelmiş gibiyiz. Doğası, dereleri, denizi ve sahip olduğu termal suyu ile gerçekten çok güzel bir bölge. Türkiye'nin diğer illerinden çok farklı. İnsanları ise çok kibar ve çok cana yakın. Her sene Rize'ye turlar getiriyoruz ve getirdiğimiz misafirlerimiz buradan memnun ayrılıyor. Buraya gelmeden önce arayıp bizi uyarmışlardı. Burada güvenlik sorunu yaşayabileceğimiz söylenmişti. Buraya geldikten sonra buranın çok güvenli ve huzurlu olduğunu bir kere daha gördük" şeklinde konuştu.

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu

Araplar’dan Sonra İranlılar’ın Da Tatil İçin Tercihi Doğu Karadeniz Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim