• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Arapça plakalı araçlar Meclis gündeminde

Arapça plakalı araçlar Meclis gündeminde
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Suriyeli mültecilerin getirdiği araçların muhtemel bir olayda...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Suriyeli mültecilerin getirdiği araçların muhtemel bir olayda veya şüphe üzerine okunamayan Arapça plakaları Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği önergesinde Karakaya, "Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize tahmini olarak 3 milyon Suriye vatandaşının göç ettiği bilinmektedir. Suriyeli mültecilerden kaynaklanan pek çok sorun bulunmaktadır. Ülke ve millet olarak göğüs gerilen bu sorunlardan biri de mültecilerin kullandıkları araçların Suriye plakalı olmasıdır." ifadelerine yer verdi.

Özellikle Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin gibi güney illerde trafikte Arapça plakalı araçların çokluğuna dikkat çeken Karakaya, şunları kaydetti: "Plakaların Arapça yazılı olması değişik sıkıntıları beraberinde getirmektedir. Şüphe uyandıran, kazaya karışmış veya bir olay yakınında fark edilmiş araçlarla ilgili ilk ve en önemli bilgi plakalardır. Ancak bahse konu durumlarda Arapça yazılı plakalar vatandaşlarımız tarafından okunamamaktadır. Son dönemlerde ülkemizde büyük tedirginlik uyandıran ve kitlesel hedeflerin seçildiği terör saldırıları ‎güncelliğini korurken milli güvenliğimizi yakından ilgilendiren bu soruna ivedilikle çare bulunması önemlidir."

BAKAN ALA'YA YÖNELTİLEN SORULAR

Mevlüt Karakaya, cevaplanması istemi ile Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti: "Suriye ve diğer Arap ülkelerinden ülkemize giriş yapan ve halen ülkemizde bulunan araç sayısı ne kadardır?

Bu araçların kaç tanesi Arapça plaka ile kullanılmaktadır?

Yabancı araçların takibi nasıl yapılmaktadır?

Arapça plakalı araçların ülkemize girişinden sonra ivedilikle Türkiye plakası almaları için yürüttüğünüz bir çalışma bulunmakta mıdır?"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim