• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı
Ordu'da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen...

Ordu'da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında Ordu'ya gelen 50 Arap gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisinin gezisi sürüyor.

Ordu Valiliği'nin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa'dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri, Ordu gezisinin ikinci gününde ilk olarak Ünye ilçesini ziyaret ettiler. Ünye'nin turistik yönlerini görüntüleyen Arap Gazeteciler daha sonra burada bulunan 150 yıllık tarihi konağı gezdiler. Halen "Yaşayan Kültürel Miras Müzesi" olarak hizmet veren konağı gezen gazeteciler, burada Ünye'ye ve bölgeye has kültürel öğeleri canlı olarak görme fırsatı buldular. Arap gazeteciler ayrıca Ünye Belediyesi binicilik tesislerini de ziyaret ederek keyifli dakikalar geçirdiler.

Arap gazeteciler, Perşembe-Bolaman arasındaki yeşil doğa güzelliğini de yakından görme fırsatı buldular. Tarihi Yason Kilisesi'ni ziyaret eden ve yörenin antik dönemi hakkında tarihi bilgiler alan Arap gazeteciler, yörenin turizm güzelliğini ön plana çıkaran çekim ve röportajlar yaptılar.

Arap gazeteciler gezip gördükleri yerlerin büyük güzellikler barındırdığını, bu güzellikleri Arap dünyasına duyurmak ve göstermek için Ordu'da bulunduklarını belirterek, "Karadeniz çok güzel bir bölge. Ordu'nun Karadeniz'in en güzel bölgelerinden biri olduğunu gördük" diyerek hayranlıklarını belirttiler.

Hafta sonuna kadar Ordu Valiliği'nce hazırlanan bir program dahilinde, Ordu'nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi mekanlarını gezecek olan Arap gazeteciler Ordu'nun yöresel lezzetlerini tadacak, yöresel müziğini, folklorunu izleyecekler.

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı

Arap medyası Ordu’ya hayran kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim