• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Araç kiralama şirketi kabusları oldu

Araç kiralama şirketi kabusları oldu
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir süre faaliyet gösteren bir oto kiralama şirketinden araç kiralayan vatandaşların başlarına gelmeyen kalmadı.

Kiraladıkları araçlar karşılığında firmaya verdikleri senetleri çeşitli bahanelerle geri alamadıklarını iddia eden vatandaşlar, evlerine gelen icra tebligatlarıyla şok yaşarken, firmanın bu şekilde çok sayıda kişiyi mağdur ederek, haksız gelir elde ettiğini ileri sürdüler.

Elbistan’da kısa süre öncesine kadar faaliyet gösteren bir kiralama şirketinden çok sayıda vatandaş araç kiraladı. Aracın karşılığında şirketle sözleşme ve senet imzalayan vatandaşlar ise aracı teslim ettikleri halde farklı bahanelerle ötelendiklerini ya da bazı kişilerin ise senedi almayı ihmal ettiğini söylediler. Aradan geçen süre sonunda araç kiralayan ve senedi kalan vatandaşların ev ve iş yerlerine icra tebligatı ulaşırken, durum karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşlar haklarını savunmak için mahkemeye başvurdular ancak, senetlerdeki imza kendilerine ait olduğu için mahkeme senet sahibinin lehinde karar verdi.

Elbistan’da imzaladıkları senetlerin Diyarbakır, Adana ve Adıyaman gibi illerdeki icra dairelerinden geldiğini ifade eden vatandaşlar haklarını aramak için her türlü yolu deniyorlar. İlk etapta 44 kişinin mağdur olduğu ifade edilen senet olayında isimlerini gören vatandaşlar sorunun çözümü için harekete geçerken, ilgili şirketin yetkilisinin senetleri çaldırdığı gerekçesini öne sürdüğünü belirttiler.

Bu durumdan dolayı mağdur olan şahıslardan G.A., “Senet imzaladığı için evi, bağı bahçesi ya da arabasına icra konulan arkadaşlar var. Listede 44 kişinin adı var ancak, rakamın çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet göstermiş olan ve ilçeden ayrılan firmadan kim araç kiraladıysa bizimle bağlantı kurmalı. Kimin evine ne zaman icra kağıdı gideceğini kimse bilemez. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. İrtibat kurmak isteyenler 0 551 109 42 21 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler” dedi.

Mağdur olduğunu ileri süren S.K. adlı vatandaş ise, şunları kaydetti: “2010 yılı içerisinde bu şirketten araç kiraladım. Aradan geçen 4 yılın sonunda evime 15 bin TL’lik icra kağıdı geldi. Muhtemelen sözleşmedeki bilgilerimizden faydalanmışlar ve senede aktarmışlar. Diyarbakır ve Adana gibi illerden bizlere icra kağıtları geliyor.”
M.P isimli bir diğer mağdur da, “Şirketin Elbistan görevlisi Elbistan ve Erciş’te senetlerin çalındığını iddia ediyor. Bazı senetlerin iş yerinden, bazılarının ise Van’ın Erciş ilçesinde araçtan çalındığını bize söylüyor. Sadece bizdeki listede yer alan 44 kişiye ait 1 milyon 500 bin TL dolayında borç kaydı var. Bizler hak etmediğimiz şekilde mağdur edildik. Bu konuda çok acil olarak çözüm bekliyoruz, icra süreçleri devam ediyor”.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim