• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Araban’da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Araban’da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi
Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Araban ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum...

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Araban ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Araban ilçesinde, ilçe halkının yoğun katılım ile düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde, bu dünyada vahdet ve kardeşliği isteyenlerin İslam'a ve Hz. Muhammed'e (s.a.v) tabi olmak mecburiyetinde olduğu vurgulandı. Ellerinde tevhit bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salavat ve tekbirler getirerek, etkinliğin yapıldığı alana geldi. Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu'nun yaptığı etkinlik, Araban ilçe halkının yoğun katılımıyla, Araban İlçe Stadyumu yakınındaki miting meydanında Hafız Ali Özaslan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, okunan Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlidin ardından İnzar ilahi Grubu tarafından ilahiler okundu. Programın açılış konuşmasını yapan, Platformun Araban İlçe Koordinatörü Mustafa Kaplan, Kutlu Doğum etkinliklerin her yıl katlanarak büyüdüğünü ve Muhammedi (s.a.v) sevdanın ulaşmadığı, salat ve selamların okunmadığı hiçbir yerin kalmadığını vurguladı. Daha sonra etkinlikte, sahneye çıkan Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu Kürtçe ve Türkçe ilahiler okudu. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç, isimli küçük kız "Kırk Yaşındasın" şiirini okudu. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Karakurt, günün anlam önemine dair bir konuşma yaptı. Hz. Muhammed (s.a.v) aşkı ve muhabbeti etrafında bir araya gelmeyen ve toplanmayan toplumlarda huzurun olmadığına vurgu yapan Karakurt, vahdet kardeşliğin ancak Peygamber sevdası etrafında birleşmede olduğuna dikkat çekti. Ümmet olarak bu aşka, bu sevdaya ve bu muhabbete mecbur ve muhtaç olduğunu belirten Karakurt, "Eğer bir Müslüman hayatını Hz. Muhammed (s.a.v) aşkı ile muhabbeti ile kendi hayatını süslemez ise bizim sonumuz fena olacaktır. Sokaklarımız bombalar ile dolacaktır. Sokaklarımıza çukurlar kazılacaktır. Ölüm çukurları kazılacaktır. Yasin Börüler hunharca katledilecektir. Başlarının üzerinde araba ile geçilecektir. O nazenin bedenleri ateşlerde yakacaklardır. Ümmetin namusu tarumar edilecektir. Ümmet zindanlara doldurulacaktır. Bizler ümmet olarak bu aşka, bu sevdaya ve bu muhabbete muhtacız" dedi. Birbirlerine düşman olan toplumların Peygamber sevdası etrafında bir araya geldiğinde en güzel kardeşliği tesis ettiklerini aktaran Karakurt, "Çünkü O'nun hayatına baktığımız zaman bedevi ve en vahşi insanları bile yeryüzünün en şerefli ve en medeni toplumları yapmıştır. Bu aşka ve bu sevda birbirlerini katleden toplumu, birbirlerini kendi nefislerine tercih eden bir topluma dönüştürmüştür. Onlar birbirlerine düşman iken, kardeş olmuşlardır. Birbirlerine kendilerini feda etmişlerdir. İşte eğer bizler bu gün vahdeti kardeşliği istiyorsak bu toplumda huzuru istiyorsak O'nun aşkını etrafında toplanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi

Araban’da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Araban’da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Araban’da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim