• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Araba Alım Satımda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba Alım Satımda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aracınızı satmak için bir çok kuruluş ve firmanın olduğu günümüzde, kimler ile araç alış verişi yapılacağına çok dikkat etmeniz gerekir.

Araba alım satım her ne kadar dışardan kolay gözüksede kendi içinde bir takım zorlukları ve riskleri barındırmaktadır. Peki araba satarken nelere dikkat etmek gerekir ? nasıl önlemler veya tedbirler almak gerekir onlardan bahsedelim.

Araç Satışı Öncesi Kontrol

Aracınızı satarken geçmiş döneme ait vergi borcu trafik cezasi gibi satışa engel olacak şeyler varmı onlara bakın. Daha sonra aracınızın güncel geçerli muayenesi olduğundan emin olun. Trafik cezası ve diğer borçlar ayrıca aracın fenni muayenesinin olmaması, Noter'de araç satışına engel teşgil etmektedir. Daha sonra ruhsat, kimlik veya Tc kimlik no yazan pasaport veya ehliyetinizle beraber notere giderek aracınızın satışını verebilirsiniz.

Araç Satışında Risk Faktörleri Nedir ?

Aracınızı satarken mutlaka paranızın tamamını teslim alın. Ödemenizi almadan satış noter sözleşmesine imza atmayın. Alıcı size parayı banka havalesi veya eft ile gönderiyorsa paranız hesabınıza gelmeden imza atmayın. Satış verdikten sonra herhangi bir şekilde hak taleb edemezsiniz.

Noter'de Arabamı Satarken Ne Gibi Pürüzler Çıkar ?

Genelde bilmediğiniz geçmiş döneme ait ceza, vergi borcu gibi sebeblerden dolayı satış olmaz. Bunların haricinden herhangi bir borcunuzdan dolayı aracınıza haciz konulmuş. Bun gibi olumsuz durumları yaşamamak adına, E devlet kendi adıma araç sorgulama segmesinden sorgulayabilirsiniz.

Bu İşlemleri Benim Adıma Yapabilecek Bir Kurum Yokmu ?

Tabiki var.! arabanakit.com sitesi bu işlemleri sizin adınıza yaparak, aracınızı sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede satın almaktadır. Kurumsal firma şemsiyesi altında aracınızı satmış olmakla beraber, Nakit ödemenizide anında almış oluyorsunuz. Hem güvenli bir şekilde aracınızı satmış oluyorsunuz hemde acil Nakit ihtiyacınızını karşılamış oluyorsunuz. Araba alım satım'da Türkiye'de fark yaratan firma, müşterilerine Nakit veya banka havalesi seçenekleri ilede kolaylık sağlıyor. Son olarak banka kredili araçlarında alımını yapmakla beraber bu konuda da sizlere büyük avantajlar ve kolaylıklar sağlamakta.

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim