• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Apple’ın yeni beyni ‘mide bulandırıyor’

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 kullanıcılar tarafından beğenilmedi. Sistemi indirenler oldukça şikayetçi.
İşte güvenlikten güce en çok konuşulan iOS 7 sorunları
 
GÜVENLİK İŞLEVSİZ
 
iPhone ve iPad’lerin kilit ekranında alarm saati açarak, buradan kameraya ve fotoğraflara erişmek, daha sonra da Twitter, e-posta ve diğer uygulamalara girmek mümkün oluyordu. Apple geçen hafta yayınladığı güncellemeyle bu problemi çözdü. Ancak iPhone 5S’deki parmak izi okuyucunun parmak izi olmadan da açılabilme problemi çözülmedi.
 
UYGULAMA SORUNLARI
 
Kendine özel bir kullanıcı adı ve parola isteyen uygulamaların büyük bölümü, hesaplardan çıkış yapmaya başladı. Birçok uygulama her açıldığında kullanıcısına isim ve parola soruyor. Özellikle e-postalar arkaplanda güncelleme kapatılmadan gelmiyor. 
 
PİL HEMEN BİTİYOR
 
iPhone 4 ve iPhone 4S kullanıcıları pilin gün ortasında bitmesinden şikayetçi. Bazı bataryalı kılıflar da sistem tarafından tanınmadığı için forumlar kızgın mesajlarla doldu. Bir güncellemeyle bu problemlerin çözülmesi bekleniyor. 
 
MESAJLAŞMA 
 
Apple’ın güncellenen mesajlaşma uygulaması iMessage, çoğu cihazda yavaşlarken, bir kısım iOS 7 sistemli cihazlarda hiç açılamıyor. 
 
JİROSKOP’U KAPATIN
 
Çeşitli taşıtlarda yaşanan tutma benzeri şikayetlerden yüzlercesine Apple forumlarında rastlamak mümkün. Telefonun jiroskop özelliğini kapatmak ise yeni arayüzün üç boyulu hareketlerini kapatıyor ve midesi bulananlara derman oluyor.
 
ÖZEL OTOMOBİL MODU EKLENDİ
 
iOS 7’nin iyi özellikleri de yok değil... özel otomobil modu sayesinde sesli aramalar yapılabilir, mesajlar gönderebilir ve Siri adlı sesli asistan sayesinde telefonunuzu konuşarak yönetebilirsiniz. Mercedes, Kia, Ferrari, Hyundai ve Chevrolet markaların otomatik olarak tanıyacağı iOS 7’li cihazlar kullanıcılarına farklı bir seyahat keyfi sunacak. iOS kullanıcılarının en fazla şikayette bulunduğu konulardan birisi de, uygulama mağazasından indirilen ve günlük kullanıma açık uygulamanın kendini otomatik güncelleyememesi. Apple, iOS 7 için bu soruna kulak vermiş olmalı ki, artık uygulamalar otomatik olarak güncellenebilecek.
 
ANDROID TELEFONLARDA HİLE İDDİASI
 
Donanım dünyasının önde gelen kaynaklarından Anandtech’in iddiasına göre, Samsung, HTC, LG, Sony gibi üreticiler, akıllı telefonlarının yeni modellerinde hileli test sonuçları açıklayarak satışları artırmayı hedefliyorlar. Araştırmalara göre akıllı telefon pazarının yüzde 51.1’ini oluşturan Android işletim sistemli akıllı telefonlarla ilgili ortaya atılan iddia, birçok üreticiyi töhmet altında bıraktı. 1997 yılından bu yana bilişim ürünlerini test eden ve performans ölçümleri yapan Anandtech adlı web sitesi, makalesinde bazı üreticilerin üst seviye Android telefon modellerinin test yazılımlarını tanıyabildiğini ve yüksek sonuçlar almak için bu telefonlara özel ayarlar uygulandığını söyledi.
 
İKİ ÜRETİCİ MASUM ÇIKTI
 
Üç boyutlu oyunlardaki performans, işlemci hızı ve diğer sentetik (gerçek işlemleri taklit eden) testlerde hile yaptığı iddia edilen firmalar arasında Asus, HTC, LG ve Samsung’un adı geçiyor. Tabloya göre performans artışı binde 5 ila yüzde 10 arasında değişiyor. Nvidia ve Motorola’nın cihazlarında ise hileye rastlanmadığı belirtildi.
 
1 MİLYAR $’LIK HALKA ARZ
 
Mikroblog sitesi Twitter halka arzından 1 milyar dolar kazanmayı hedefliyor. Yılın ilk 6 ayı için 69 milyon dolar zarar açıklayan Twitter, ciddi mali zorluklar içinde. TWTR koduyla yapılacak halka arz ile piyasa değerinin 9.7 milyar dolar ile 13 milyar dolar arasında olması bekleniyor.
 
ARAL BAKMAN'I GETİRECEK
 
Türkiye’nin en büyük oyun dağıtıcısı Aral, dünyanın en iyi oyun yapımcılarından Warner Bros. ile anlaştı. Batman: Arkham Origins, Lego Marvel Super Heroes gibi oyunlar dünya ile aynı tarihte Türkiye’de satılacak.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim