• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu
Malatya'da yıkım çalışması yapılan bir apartmanda güvenlik önlemleri alınmaması nedeniyle moloz parçaları karşı apartmandaki bir evin içerisine düştü.

Malatya'da yıkım çalışması yapılan bir apartmanda güvenlik önlemleri alınmaması nedeniyle moloz parçaları karşı apartmandaki bir evin içerisine düştü. Olayda şans eseri kimse yaralanmazken apartman sakinleri güvenlik önlemlerinin yetersiz olmasından şikayetçi oldu.

Malatya'nın en işlek caddelerinden Şehit Hamit Fendoğdu Caddesi'nde (Kanalboyu) facianın eşiğinden dönüldü. Yığma olduğu için yıkım çalışmalarına başlanılan bir apartmanda iddiaya göre çalışmalar esnasında düşen moloz parçaları karşı tarafta bulunan başka bir apartmanın 2. katındaki bir evin penceresini kırarak içeriye düştü. Olaydan kısa bir süre önce molozların düştüğü odadan çıkan Almila Yırık isimli kadın şans eseri olayı yara almadan atlattı. İddiaya göre yıkım çalışmaları yapılan 6 katlı Özlem Apartmanı'ndan daha önce de moloz parçaları düştü. Apartman sakinlerinin durumu yetkililere bildirmesinin ardından apartmanın giriş kısmının üstüne sac takıldı ancak yıkılan binadan düşen taş parçaları bu sacları da deldi.

Olay esnasında kendisinin evde olmadığını ancak kardeşi Almila Yırık'ın evde olduğunu söyleyen ev sahibi Yasemin Yırık, binanın hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yıkıldığını iddia etti. Kendilerinin can ve mal güvenliğinin olmadığını belirten Yırık, "Biz olaydan sonra gerekli kurum ve kuruluşları aradık ama hiç kimse kapımızı çalıp bizimle ilgilenmedi. 1 haftadır geceleri uyuyamıyoruz. Bugün burada kardeşim de ölebilirdi ama Allah korumuş 10 dakika önce oradan kalkmış" ifadelerini kullandı. Yıkılan apartmandan daha önce de moloz parçalarının düştüğünü savunan Yırık, "Apartman sakinleri uyarınca sonradan oraya sac taktılar ama onların da üstüne bir sürü taş düşünce saçlar paramparça oldu" diye konuştu.

Olayda evleri zarar gören vatandaşlar polise bilgi verirken oluşan maddi hasarla ilgili de tutanak tutuldu.

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Apartmandaki Yıkım Faciaya Neden Oluyordu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim