• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AP Milletvekili Vautmans: Böyle bir Türkiye, AB üyesi olamaz

AP Milletvekili Vautmans: Böyle bir Türkiye, AB üyesi olamaz
Zaman gazetesine yapılan baskın ve kayyım atamasına bir tepki de Avrupa Parlamentosu'nun Belçikalı üyesi Hilde Vautmans'dan geldi.

Zaman gazetesine yapılan baskın ve kayyım atamasına bir tepki de Avrupa Parlamentosu'nun Belçikalı üyesi Hilde Vautmans'dan geldi. Basın bildirisi yayımlayan Vautmans, "Zaman gazetesine yapılan baskın ve gazeteye el konulması, basın özgürlüğüne darbedir. Bu durumda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi söz konusu olamaz" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Belçikalı üyesi Hilde Vautmans, Türkiye'yi basın özgürlüğüne saygı duymaya davet etti. Vautmans, 4 Mart'ta Türkiye'de olanların her şeyi özetlediğini belirterek polis zoruyla gazeteye el konulmasını ağır şekilde eleştirdi. Vautmans, "Cuma günü polis zoruyla Zaman gazetesine yapılan baskın, Türkiye'deki demokrasinin özetini gösteriyor. Türkiye'yi basın özgürlüğüne saygı duymaya davet ediyorum. Kayyım'ın ardından oluşturulan Zaman gazetesi, birden Erdoğan'ı manşete çekti ve hayranlık ifadelerine yer verildi. Zaman gazetesi Türk hükümeti hakkında eleştirel kalan en son büyük gazete olarak biliniyordu. Bu olanlar basın özgürlüğünü ciddi bir şekilde ihlal ediyor ve muhalefetin sesi kapatılıyor. Bu Türkiye Avrupa Birliği'ne üye olamaz." şeklinde konuştu.

"SANKİ ERDOĞAN BİLEREK PROVOKE EDİYOR"

AP milletvekili Hilde Vautmans, Avrupalı liderlerin Türkiye'de basın özgürlüğüne yapılanları kabul etmemesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye, mülteci krizinden dolayı bundan sıyrılabilecekse bu bizim değerlerimizi hiçe saymak demektir. Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür antidemokratik hareketleri bilerek yapıyor ve provoke ediyor." dedi.

Vautmans şöyle devam etti: "Avrupa ülkelerinde de yayın yapan Zaman gazetesini, faaliyetlerine devam etmesi için destekliyoruz. Zaman gazetesi Avrupa ülkelerindeki Türk asıllı vatandaşlarının da sesi olmaya çalışıyor. Basın özgürlüğü geçmişte, şu anda ve gelecekte değerlerimizin en önemli parçası olacaktır. Demokraside bütün farklı seslere yer verilmelidir. Türk televizyon kanallarında hiçbir muhalif sese yer verilmemesi, basının özgür olmadığını gösteriyor. Türkiye şu durumda Avrupa Birliği'ne dahil olamaz; çünkü her demokratik bir ülkede vatandaşların doğru bilgilendirilmesi gerekiyor."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim