• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

AP Başkanı Schulz: İngiltere ile anlaşmanın hiçbir garantisi yok

AP Başkanı Schulz: İngiltere ile anlaşmanın hiçbir garantisi yok
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında devam eden müzakerelerde talep edilen anlaşmanın AP tarafından...

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında devam eden müzakerelerde talep edilen anlaşmanın AP tarafından onaylanmasının garanti olmadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Belçika'nın başkenti Brüksel'de AP Başkanı Martin Schulz'la, AB üyeliğinin şartlarını görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Schulz, İngiliz liderin, AP ile AB ve Avrupalı liderler arasındaki farklı iyi ayırt etmesi gerektiğini söyledi. Schulz, İngiltere'de planlanan referandumdan AB'de kalma kararı çıkarsa, sunulan 4 maddelik reform şartının AP'nin onayından da geçmesi gerekeceğini hatırlattı

"HİÇBİR HÜKÜMET AP'DEN GARANTİ TALEP EDEMEZ"

Avrupa Parlamentosu'nun Alman başkanı, "AP'nin, referandumun ardından derhal Komisyon'un sunduğu anlaşmayı ele alacağından emin olabilirsiniz. Ancak hiçbir hükümet Parlamento'nun (Avrupa) kapısından geçerek, "Bu bizim anlaşma maddelerimiz, bize garanti verebilir misiniz?" diyemez. Bu demokrasilerde mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Martin Schulz ayrıca, İngiltere'de AB ve göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farange'ın, "AP İngiltere'nin 4 maddelik şartını veto etmek istiyor" iddiasının da tamamen asılsız olduğunu sözlerine ekledi.

İngiltere, üyeliğinin devam edebilmesi için AB'ye 4 maddelik reform şartı sunmuştu. Hemen ardından ise Avrupa Konsey Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB ile yeniden müzakere metninin taslağını yayınlamıştı.

İngiltere'nin AB üyeliğinin devam edebilmesi için sunduğu 4 maddelik reform şartları arasında "AB üyesi ülkelerden İngiltere'ye gelen göçmenlerin devlet yardımları alabilmesi için ülkede en az 4 yıl yaşaması" en çok tartışmaya neden olan madde. Tusk, söz konusu maddeden vazgeçilmesi konusunda ısrarını sürdürse de diğer AB üyesi ülkeleri tarafından şartlar kabul edilirse, karar yürürlüğe girecek.

İngiliz lider Cameron, 18 – 19 Şubat'ta Brüksel'de diğer 27 AB üyesiyle yapılacak zirvede bir araya gelerek, ülkesinin sunduğu şartların kabul edilmesinin yolunu arayacak. Önümüzdeki Perşembe ve Cuma günü gerçekleşecek AB Zirvesi'nde, İngiltere ile anlaşma sağlandığı takdirde ise Ada'nın Haziran ayında AB üyeliğine devam edip etmeyeceğine karar vermesi için referanduma gitmesi bekleniyor. Cameron, talepleri kabul edilirse referandumdan "hayır" çıkması için kampanya yapacak.

AP Başkanı Schulz: İngiltere ile anlaşmanın hiçbir garantisi yok

AP Başkanı Schulz: İngiltere ile anlaşmanın hiçbir garantisi yok

AP Başkanı Schulz: İngiltere ile anlaşmanın hiçbir garantisi yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim