• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Aosb Akademi’de Yılın Son Dersi

Aosb Akademi’de Yılın Son Dersi
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı'nın Bölge'de faaliyet gösteren sanayi tesislerinin yöneticileri ve çalışanlarına eğitim...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı'nın Bölge'de faaliyet gösteren sanayi tesislerinin yöneticileri ve çalışanlarına eğitim desteği sağlamak amacıyla kurduğu AOSB Akademi'de 2014-2015 eğitim programında sona gelindi. Yılın son eğitimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan AOSB Başkanı Bekir Sütcü, "Eğitim her alanda olduğu gibi sanayici için de vazgeçilmezdir" dedi.

Sütcü, konuşmasında, ilk kez 5 yıl önce Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve geldiğinde yönetim kuruluyla birlikte ilk iş olarak, "Sanayicilere nasıl faydalı olabiliriz?, Neler yapabiliriz" diye düşünmeye başladıklarını ifade ederek, "Deyim yerindeyse "Şapkamızı önümüze alıp, düşündük'. İlk önce bir sanayici olarak nelere ihtiyacımızın olduğunu, neler yapmamız gerektiğini araştırdık. Yapmamız gerekenleri belirledikten sonra da işe koyulduk" dedi.

SANAYİCİ İHTİYACI OLAN HİZMETLERE KOLAYCA ULAŞIYOR

Bugün modern bir kenti aratmayan OSB'de her türlü imkanın olduğunu, sanayicilerin ihtiyaçları olan banka, çarşı, SGK Merkez Müdürlüğü, noter, İŞKUR, Gümrük Müdürlüğü hizmetlerine kolayca ulaşabildiğini belirten Sütcü, "O zamanlar OSB'de olmayan, ancak bir organize sanayi bölgesinde olması gereken hizmetlerin tümünü gerçekleştirdik. Devletimizin kanun ve yönetmenliklerine, çalışma hayatını düzenleyen yasalara uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekliliğine olan inancımızla bu eğitim programlarını da başlattık. Çünkü eğitim her alanda olduğu gibi sanayici alanında da vazgeçilmez bir ihtiyaç. Teknolojinin, bilginin, mevzuatların sürekli yenilendiği bir zamanda, eğitimin de yenilenmesi gerekiyor. Bu eğitimlerle sanayicilerimize önemli bir hizmet daha verdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Sütcü, sanayicilerin en önemli sorunlarından birisi olan ara eleman eksikliğine çözüm olacak bir özel bir teknik lise ile Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu'nun, Adana OSB'de açılmış olmasının da eğitim alanında yapılan değerli yatırımlar olduğunu vurguladı.

EĞİTİMİN DEVAMLILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende, AOSB Başkanlığı'nın AYA Yönetim ve Gelişim Merkezi işbirliği ile yıl boyunca gerçekleştiren eğitim programlarına katılımda en çok süreklilik gösteren firmalar da ödüllendirildi. Eğitim programlarına yüzde 85 oranında katılım gösteren Abdioğulları, Kastamonu Entegre, Dünya Eps, Demiroğlu firmaları ile Çukurova OSGB'nin temsilcilerine Aya Yönetim ve Gelişim Danışmanlığı uzmanı Dr. Obengül Ejder tarafından powerbank hediye edildi.

Aosb Akademi’de Yılın Son Dersi

Aosb Akademi’de Yılın Son Dersi

Aosb Akademi’de Yılın Son Dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim