• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Anüsü kapalı olan 4 aylık bebek takılacak torbayla yaşama tutunacak

Anüsü kapalı olan 4 aylık bebek takılacak torbayla yaşama tutunacak
Yılda dört bin doğumda bir görülen hastalıkla dünyaya gelen Halil İbrahim bebeğin, gerçekleştirilen ameliyatla anüsü açıldı.

Yılda dört bin doğumda bir görülen hastalıkla dünyaya gelen Halil İbrahim bebeğin, gerçekleştirilen ameliyatla anüsü açıldı. Kolostomi torbası takılacak bebeğe devlet yardım elini uzattı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuklu Fatma ile Hasan İzci çiftinin 4 ay önce doğan bebekleri Halil İbrahim İzci, yılda dört bin doğumda bir görülen bir hastalıkla dünyaya geldi. Anüsü kapalı olan Halil İbrahim bebeğin, gerçekleştirilen müdahale ile bağırsak ile karın arasında ağız açıldı. Kolostomi torbası takılacak olan bebeğe devlet yardım eli uzattı. Takılacak torbaların bir süre sonra dolacak olması nedeniyle her periyodik olarak gerçekleştirilecek ameliyat ile kolostomi torbaları değiştirilecek bebeğin tuvalet ihtiyacı tıbbi yöntemlerle giderilecek.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Gökmen Göklü ile birlikte bebeğin tedavisini karşılayacak maddi durumu olmayan İzci ailesini ziyaret ederek, tüm masrafların karşılanması sözünü verdi.

Kaymakamlık her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak

Ziyarette 4 aylık bebeğin daha serin bir ortamda yaşaması için odasına bir klima takıldı. Halil İbrahim bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Kadir Perçi, çocuğun sağlığı için her türlü tedaviyi yükleneceklerini ve her ay alınan torbanın karşılanacağını belirtti. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Perçi, kaymakamlık olarak yanlarında olduklarının ifade etti.

Hastanelerdeki tüm işlemleri ücretsiz olacak

Öte yandan, Birecik Toplum Sağlığı Merkezi ile Birecik Devlet Hastanesine gerekli talimatı veren Kaymakam Perçi, çocuğun evde bakım hizmetleri ile ameliyat ve gerekli tüm sağlık hizmetlerinden faydalanacağını dile getirdi. Ailenin temel ihtiyaçlarının da karşılanacağını ifade eden Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, ailenin sünnet olmayan diğer çocuklarının da sünnet ettirileceğini, baba Hasan İzci'nin annesi Emine İzci'nin göz tedavisinin de yapılacağını belirterek, kız çocuğuna da bir bisiklet hediye etti.

İzci ailesi ise Kaymakam Perçi'ye ilgisi ve yardımları nedeniyle teşekkür etti.

Anüsü kapalı olan 4 aylık bebek takılacak torbayla yaşama tutunacak

Anüsü kapalı olan 4 aylık bebek takılacak torbayla yaşama tutunacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim