• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı'nın ortak projesi olan Antrenör Yetiştirme Kursu kapsamında otizmli sporcularla...

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı'nın ortak projesi olan Antrenör Yetiştirme Kursu kapsamında otizmli sporcularla uygulama yapıldı.

Yenimahalle Belediyesi'nin destekleriyle Ankara'da Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi'nde yapılan kursun misafirleri bu kez otizmli çocuklar oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen zihinsel engelli yüzme antrenörü adayları 14 gün boyunca Turgut Özakman Havuzu'nda eğitim alacaklar. Kurs kapsamında teorik ve uygulamalı ders alan antrenör adayları, otizmli çocuklar üzerinde uygulama yaptı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Ankara İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Muammer Akgöz ve İşitme Engelliler Yüzme Federasyonu Milli takım teknik direktörü Kamil Tombuloğlu eşliğinde eğitim alan antrenör adayları, her gün 3 saat uygulamalı ve 3 saat teorik ders alarak antrenörlük sertifikası almaya hak kazanacak.

Otizmli çocuklara nasıl davranılması gerektiğini, havuzda nasıl bir uygulama yapılması gerektiğini anlatan eğitmen Muammer Akgöz, engelli çocukların seviyesine inilmesi ve eğitimin ona göre verilmesi gerektiğini ifade etti. Antrenör adaylarına çeşitli uyarılarda bulunarak kurs veren Akgöz, kurs sonunda yapılacak sınavla antrenörlere sertifika verileceğini belirtti. Engelli sporcular da havuzda kendilerine gösterilen ilgiden oldukça mutlu oldu.

YAŞAR: HAVUZLARIMIZA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, havuzların hijyenik olmasına özen gösterdiklerini ifade ederek, "Havuzlarımızı engelli ve engelsiz tüm vatandaşlarımızın kullanabilmesi için dizayn ettik. Burada yapılan kurs bizim için oldukça önemli. Çünkü buradan çıkan antrenörler bir engellinin daha hayata katılımını sağlamak için çalışacak" dedi. Havuzların hijyenik ve standartlara uygun olması için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Yaşar, "Havuzlarımız periyodik olarak bakımlardan geçiyor. Suyun kalitesine çok önem veriyoruz." şeklinde konuştu.

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama

Antrenörlük kursunda otizmli sporcularla uygulama

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim