• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Antikalar yönetmenlerin yeni gözdesi

Antikalar yönetmenlerin yeni gözdesi
Son zamanlarda yapılan tarihi film ve diziler, sektörün antikacılara yönelmesini sağladı.

Televizyonda özellikle geçmişe özlemi konu edinen yönetmenler, seyircide merak uyandıran tarihi eşyaları antika tutkunlarından temin ediyor. Bu durum, ‘7 Güzel Adam' dizisinin çekimlerinin yapıldığı Kahramanmaraş'ta antika piyasasını hareketlendirdi.

Ünlü şair ve yazar Cahit Zarifoğlu'nun ‘Yedi Güzel Adam' adlı şiirinden ekrana uyarlanan dizide 1950'li yılların Kahramanmaraş'ını yansıtan yapımcı firma, günümüzde kullanılmayan ama antika olarak saklanan eşyaları gün yüzüne çıkarıyor. Dizide o dönemi yansıtmak için kullanılan ev eşyaları, büro, kırtasiye, çeyiz ve müzik aletleri şehirdeki bir antikacıdan temin edildi.

Babasının hediye ettiği kömürlü ütüyle 30 yıl önce antikacılığa başlayan Cahit Altıgöz, şimdiye kadar Hanımın Çiftiği'nden İpsiz Recep'e kadar, birçok diziye antika malzeme temin ettiğini söyledi. Çekimleri Kahramanmaraş'ta yapılan ‘Yedi Güzel Adam' dizisinde kullanılan birçok malzemeyi kendisinin temin ettiğini belirten Altıgöz, “Bu kadar çeşidi Adana'da, Antep'te yine bulamazlar. Çünkü bizim dalımız çok farklı. Gerçek antikacı iki parça malzeme alır pırıl pırıl oturur, kahvesini içer. Bizlerse aynı zamanda bunların bakımını yapıyoruz. Ben de kıyafet haricinde iğneden ipliğe her şey var. Dizi oyuncusunun koluna taktığı saatten, parmağına taktığı yüzüğe kadar hepsi var.” dedi.

Dizi setine mobilya, kırtasiye, gazete ve mutfak eşyalarından oluşan bin'in üzerinde antika malzeme verdiğini ifade eden Altıgöz, düğün çekimleri için annesinin 50 yıllık çeyiz çıkınını sete götürdüğünü kaydetti. Altıgöz, şöyle konuştu: “Annemin, teyzemin çeyiz sandıklarını açtırdım kanaviçeden, jile takımlarına, kadife Kur'an kaplarına kadar onlara rica ettik çıkarttılar hepsi. Filmin Kahramanmaraş için önemini anlattık, hiçbiri de bizi kırmadılar verdiler. Filmde kullanılan çeyizler en az 50 senelik, ilk defa dizi için sandıktan çıktı.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim