• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması
Mersin'in Silifke ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla tarihi alanlara ve ören yerlerine dikkat çekmek amacıyla Uzuncaburç Mahallesi'ndeki antik tiyatroda...

Mersin'in Silifke ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla tarihi alanlara ve ören yerlerine dikkat çekmek amacıyla Uzuncaburç Mahallesi'ndeki antik tiyatroda etkinlik düzenlendi.

Halk oyunları ve ront gösterilerinin sunulduğu program kapsamında Duvarsız Sanat Tiyatrosu, antik tiyatroda "Masalcı" adlı oyunu sahneledi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının Uzuncaburç gibi antik yerlere dikkat çekmek olduğunu ifade ederek, "Buralara tabii ki her zaman gelip gitmek mümkün olmamakla birlikte, görmek, belki buralarla ilgili yapılması gerekenleri tasarlamak, uyarlamak ve bir çok antik kente, kaleye, tarihi kaleye, kültürel değerlere sahip Silifke'deki turizm potansiyelini ortaya koymak, bunu da bütün Silifke'nin, Mersin'in, Türkiye'nin bütün dünya insanlığının hizmetine sunmak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, yaptığı konuşmasında, turizmi hayal etmeyen, düşünemeyen ülkelerin, kapılarını turizme açtığını belirterek, "Bizim açık olan kapılarımız turistten yoksun. Peki biz neden daha çok turiste ulaşamıyoruz. Silifke turizmden neden yeteri kadar pay alamıyor. Bunlar konusunda akademik çalışmalar ve çalıştaylar yapılması gerekiyor. Bunun için EMİTT ruhunu yakalayarak şehrin bütün dinamiklerinin bir araya gelmesi gerekiyor" diye konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar ise "Biz kentimizin tüm bu güzelliklerini korumak, geleceğe aktarmak ve tanıtmak için birer neferiz. Silifke Belediyesi olarak bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sene başlattığımız Çağla Festivalimiz, Taş Heykel Sempozyumumuz şehrimizi tanıtmak ve Silifke'nin turizm değerini arttırmak için bir başlangıç. Memleketimizin bu değerlerinin gün ve gün turizm potansiyelini arttırarak korumaya ve tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından kompozisyon, resim ve şiir okuma dallarında açılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlik ikram ve Uzuncaburç Roma yolunda yapılan yürüyüşle son buldu.

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması

Antik Tiyatroda Turizm Haftası Kutlaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim