• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Antik Kent Sart İçin Düğmeye Basıldı

Antik Kent Sart İçin Düğmeye Basıldı
Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü, tarihte altın paranın basıldığı ilk yer olan Sart'ın,...

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü, tarihte altın paranın basıldığı ilk yer olan Sart'ın, Türkiye Turizmine kazandırılması için kollarını sıvadı.

Manisa İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı İbrahim Onaylı ve komisyon üyesi Osman Vural, Sart Antik Kentini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tarihi kentin eksikliklerini yerinde görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Komisyon Başkanı Onaylı, buraların hakkettiği hizmetlere kavuşturmak olduğunu söyledi. Sart Harebelerinin, Manisa'nın turizm değerlerinin başında yer aldığını belirten Onaylı "Koordinasyon içinde çalışarak, buraları en güzel şekilde değerlendirip, ülke turizmine kazandırmak istiyoruz. Kolları sıvadık, kelimelerle değil, yapacağımız çalışmalarla bunu göstereceğiz." dedi.

Sart'ın tanıtımının Salihli, Manisa ve Türkiye açısından önem arz ettiğini dile getiren Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu "Sart için Salihli Belediyesi olarak bizim üzerimize düşen her türlü katkıyı sunmaya hazırız." diye konuştu.

"Buradaki çalışmalar önümüze güzel ışıklar tutacak" diyen İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "Salihli Sart deyince sadece Manisa üzerinde değil, ülkemiz içinde önem arz eden bir mekan. Burada çok acil çözülmesi gereken sıkıntı ve problemlerle ilgili bizim yapmış olduğumuz bir tespitler vardı. Büyükşehir Turizm Komisyonumuzun da yapmış olduğu tespitleri bir araya getirip, harmanlayarak, çözüm için de en kısa zamanda harekete geçeceğiz." dedi.

Antik Kent Sart İçin Düğmeye Basıldı

Antik Kent Sart İçin Düğmeye Basıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim