• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

‘Antik Çağdan Günümüze Emzirme Ve Kadın’ Konulu Panel Yapıldı

‘Antik Çağdan Günümüze Emzirme Ve Kadın’ Konulu Panel Yapıldı
Antik Çağdan Günümüze Emzirme ve Kadın konulu panel düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Antik Çağdan Günümüze Emzirme ve Kadın konulu panel düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Battalgazi Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Antik Çağdan Günümüze ve Kadın konulu panel, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında yapıldı. Programın açılış konuşmasını Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Bingöl Karahan yaptı, panele katılanlara teşekkür etti. TEMAS Derneği Malatya Şube Başkanı Burcu Kayhan Tetik ise toplumun en etkili yönlendirici ve birleştirici unsurunun kadınlar olduğunu belirtti. Tetik, "Tarih her döneminde kadının tüm toplumların en etkili, yönlendirici ve birleştirici unsuru olmuştur. Bu özellikleri dünyada kadının anıldığı ve sorunlarının tartışıldığı tüm toplantılarda dile getirilmektedir. Sanayileşme devrimiyle birlikte kadının çalışma hayatına katılmasıyla çok fazla sorumluluk almaya başlamışlar, sosyal ve kanuni haklarında da sorun yaşamışlardır. Kadınların talepleri doğrultusunda başlayan ve günümüze kadar devam eden süreçte, kadınlar haklarının bir kısmını kazanmış durumdalar. Ama hala istenilen düzeylerde değil. Dünyada ve Türkiye'de hatırı sayılır yollar alınmasına rağmen, daha ileri çalışmalar yapılması gerektiği düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekti. Gürkan, "Biz hanımlarımızın günlerini 365 gün olarak değerlendiriyoruz. Yılın belirli bir gününe murahhas olarak kullanma veya değerlendirme yerine 365 gün hanımların günüdür. Biz hanımları Cenab-ı Allah'ın emaneti olarak değerlendiriyoruz. Hanımsız bir hayatın vuku bulması da mümkün değildir. O yüzden gerek şairlerimiz, gerek edebiyatçılarımız, gerek Peygamberimizin hadisi şeriflerinde hanımları öne çıkaran, önemseyen ve onların emanet olduğunu ve onlara değer verilmesi noktasında hadislerle de bunu hep teyit etmişlerdir" dedi. Kadın cinayetlerine dikkat çeken Gürkan, "Hele hele günümüz dünyasında hanımlarla ilgili cinayetlerin en son safhaya vardığı, hanımlar gününde bile 3 kadın cinayetinin işlendiği manidardır. O anlamda bu tür eğitim faaliyetleri, konferanslar, paneller, televizyon programları, kitap ve dergilerle toplumu bilinçlendirmemiz lazım. Kadın ve erkek birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Yani hanımsız erkek, erkeksiz kadın düşünülemez. Tabi temel amaç birbirlerine karşı sevgi ve saygı çerçevesinde ailenin bu şekilde oluşması, toplumunda aynı değerler üzerine oluşmasını temin edecektir" dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Antik Çağdan Günümüze Emzirme ve Kadın konulu panele geçildi. Panele konuşmacı olarak katılan İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden görevli Dr. Selma Aydın Felek ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ebru İnci Coşkun katılımcılara Antik Çağdan Günümüze ve Kadın konusunda bilgi verdi.

Panel sonrası, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında barış güvercini uçuruldu.

‘Antik Çağdan Günümüze Emzirme Ve Kadın’ Konulu Panel Yapıldı

‘Antik Çağdan Günümüze Emzirme Ve Kadın’ Konulu Panel Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim