• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Antep Fıstığı Üreticilerine Özel Gübre Dağıtımı Araban’da Devam Etti

Antep Fıstığı Üreticilerine Özel Gübre Dağıtımı Araban’da Devam Etti
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban ilçesindeki 250 Antep fıstığı üreticisine, Antep fıstığı için özel olarak üretilen "Yeşil altın" adı verilen...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban ilçesindeki 250 Antep fıstığı üreticisine, Antep fıstığı için özel olarak üretilen "Yeşil altın" adı verilen taban gübresi dağıttı.

Araban Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda Arabanlı 250 Antep fıstığı üreticilerine, her bir çiftçiye 100'er kilogram olmak üzere toplam 25 ton gübre, törenle dağıtıldı.

Törene, Gaziantep Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Tarım Kredi Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık, Gaziantep İl Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney ve üreticiler katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, "Antep fıstığının biyolojik özellikleri göz önüne alınarak, Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in teklifi üzerine, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü tarafından özel olarak üretilerek "Yeşil Altın" adı verilen özel gübre üretildi. Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda üretilen özel gübreyi, diğer ilçelerimizde olduğu gibi Araban'da da 250 Antep fıstığı üreticilerin her çiftçimize 100'er kilogram olmak üzere dağıtıyoruz. Antep fıstığının belli olan birkaç sorunu var. Antep fıstığında bir sene meyve verimi varsa bir sene de yok. Bu konuda yaptığımız araştırmaları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bu durumu ilettik. Başkan Şahin'e Antep fıstığı üretimindeki sorunların aşılması için Antep fıstığına özel bir gübre üretilmesinin şart olduğunu ifade ettik. Başkan Şahin'in bize verdiği talimat üzerine Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile görüşerek Antep fıstığına özel bir taban gübresi üretimine başlandı ve Türkiye'de ilk defa üretilen "Yeşil Altın" adı verildi. Antep fıstığı fiyatının yüksek olması üreticilerimizin lehine değildir. Fiyat yüksekliği nedeniyle Pazar bulma imkanı zorlaşmaktadır, bu nedenle Antep fıstığında bir yıl var yılı, bir yıl da yok yılı olmasını ortadan kaldırmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla her yıl var yılı olması için mücadele veriyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde amacımız Antep fıstığında her yıl verim yılı olmasını sağlayabilmektir" dedi.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de yaptığı konuşmada, "Belediyecilik denildiğinde insanın aklına hep altyapı çalışmaları geliyordu. Sayın Bakanım Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra bu anlayış değişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sadece altyapı işleriyle uğraşmıyor, bölgemizde tarımla uğraşan çiftçilerimize de Türkiye'de ilk defa hizmetler vermeye başladı. Bölgemizdeki çiftçilerimizin kalkınması için tohum ve gübre desteği sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'in desteği ile çiftçilerimiz daha kaliteli ve daha yüksek verim almaya başladı" diye konuştu. Gaziantep İl Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit ve Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan da, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e desteği nedeniyle teşekkür etti.

Antep Fıstığı Üreticilerine Özel Gübre Dağıtımı Araban’da Devam Etti

Antep Fıstığı Üreticilerine Özel Gübre Dağıtımı Araban’da Devam Etti

Antep Fıstığı Üreticilerine Özel Gübre Dağıtımı Araban’da Devam Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim