• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Antep fıstığı kabuklarından gelinlik tasarladı

Antep fıstığı kabuklarından gelinlik tasarladı
İzmir'de devam eden Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı IF Wedding Fashion İzmir 2016-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, ilginç tasarımlarla da...

İzmir'de devam eden Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı IF Wedding Fashion İzmir 2016-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, ilginç tasarımlarla da dikkat çekiyor. Gaziantep'ten katılan Dreamon Gelinlik'in tasarımcısı Nilay Gündüz Emek, fuarın en gözde gelinliklerinden birine imza attı, Antep fıstığı kabuklarından gelinlik tasarladı. Yaklaşık 5 bin fıstık kabuğunun kullanıldığı gelinlik, fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi görüyor. Emek, Gaziantep'te fıstık çok ön planda olduğu için böyle bir tasarım yapmak istediklerini söyledi. Daha önce de fıstık kabuklarından değişik tasarımlar yaptığını belirterek, "Firmanın modelisti olan Çağnur Karuserci ile birlikte farklı bir tasarıma imza attık. O modelledi, ben de fıstık kabuklarıyla tasarımını yaptım." dedi.

'FUARA ÖZEL HAZIRLADIK'

Tasarımı fuara özel hazırladıklarını ifade eden Nilay Gündüz Emek, şu bilgiyi verdi: "Yaklaşık 5 bin fıstık kabuğu kullandık. Kabukların arasına da inci koyduk. Bu tasarım, üç aylık bir çalışmanın sonucu ortaya çıktı. Fıstıklara, "Gaziantep'in incisi" diyoruz. Bu tasarımla iki inciyi biraraya getirmiş olduk. Fıstıkların içleri baklavada kullanıldı, dış kabuklarını ise tasarımda kullandık. Gaziantep'e özgü bir mahsulü gelinliğe yansıttık."

'FISTIK KABUĞUNU BİRÇOK TASARIMDA KULLANIYORUM'

Antep fıstığı kabuklarını sadece gelinlikte değil, birçok başka ürünün tasarımında da kullandığını belirten Emek, "Kabuklardan ayakkabı, çanta, cüzdan, mutfak gereçleri, tekstil, mobilya ve duvar kaplamaları yapıyorum. Gaziantep'te bir mağazam var. Son olarak fıstık kabuklarından araba yapmıştım, şimdi de gelinlik tasarladım. Amacımız, fıstığın her yerde ve her şekilde uygulanabilirliğini göstermek. Burada da gelinliğin üzerinde ne kadar şık olduğunu göstermiş olduk. Oldukça ilgi çekti. Talep olursa üretim yapacağız." diye konuştu.

Antep fıstığı kabuklarından gelinlik tasarladı

Antep fıstığı kabuklarından gelinlik tasarladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim