• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Antalya’ya yaz erken geldi

Antalya’ya yaz erken geldi
Antalya'da günlerdir süren sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta sonunun gelmesiyle birlikte sahillere akın ederek denize girdi, güneşlendi ve fotoğraf...

Antalya'da günlerdir süren sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta sonunun gelmesiyle birlikte sahillere akın ederek denize girdi, güneşlendi ve fotoğraf çektirdi. Yazı anımsatan görüntülerde insanlar kadar hayvanlar da denizin keyfini çıkardı.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ederken, hava sıcaklığının 22 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece ölçüldüğü Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor. Günlerdir süren sıcak havadan dolayı bunalan vatandaşlar, hafta sonunun gelmesiyle birlikte soluğu dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde aldı. Yerli ve yabancı turistlerin de akın ettiği sahilde, vatandaşlar çocuklarıyla birlikte denize girdi, bol bol güneşlendi, güzel havanın tadını doyasıya çıkardı.

Hayvanlar da bunaldı

Sıcaktan sadece bunalan insanlar da değildi. Sahile gelen köpekler de serinlemek için denize girdi. Bazı vatandaşlar denize girmek yerine kanoyla muhteşem manzara eşliğinde denizde kürek çekmeyi tercih ederken, bazıları ise güzel günü ölümsüzleştirmek için selfieler çekindi. Kendilerini kumsala gömen gençler sahilde ilginç görüntüler oluştururken, yine sahil kıyısında spor yapanlar da harika havanın tadını çıkardı.

"Piştim, omlet oldum"

Antalya ve doğa sevdalısı olduğunu belirten 72 yaşındaki emekli öğretmen Süleyman Karagöz, "Turizm başkenti Antalya'ya herkesi bekliyoruz. Havası da suyu da harika Konyaaltı'nın. Ben hafta içi torunuma baktığım için, hafta sonu kaçamak yapıp denize giriyorum" dedi.

Denizin tadını çıkaranlardan Perihan Terzi de, "Hafta sonları devamlı denize giriyorum. Sağlıklı olduğu için bir de seviyorum denize girmeyi. 20-25 dakika giriyorum kışın ama yazın daha uzun süreli giriyorum" derken, "Annem izin vermiyor, piştim, omlet oldum neredeyse. İzin vermemenin nedenini açıklar mısın anne? İyiliğim için yapıyorsun ama ben biraz yüzmek istiyorum" diye annesine sitem eden 8 yaşındaki Ada Günay Gökmen ise, "Güneş var baksana. Güneşte terliyorum şu anda. Ama yine de güzel" dedi.

Öte yandan, günlerdir 20 derecenin üstünde süren hava sıcaklığı, pazartesi ve salı günü yerini yağmurlu havaya bırakacak.

Antalya’ya yaz erken geldi

Antalya’ya yaz erken geldi

Antalya’ya yaz erken geldi

Antalya’ya yaz erken geldi

Antalya’ya yaz erken geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim